Σάββατο 31 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΝΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΤΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
φωτό 1

Στη μνήμη του κομμουνιστή πανεπιστημιακού δασκάλου ΔΗΜΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ.

«Το πιο ακριβό στον άνθρωπο είναι η ζωή. Αυτή του δίνεται μια φορά και πρέπει να τη ζήσει κανείς έτσι που να μην τον βασανίζει ο πόνος για τα χρόνια που τα 'ζησε άσκοπα, για να μην τον καίει η ντροπή για το πρόστυχο και το τιποτένιο παρελθόν και να μπορέσει πεθαίνοντας να πει: "Ολη μου τη ζωή, όλες μου τις δυνάμεις τις έδωσα στο πιο ωραίο ιδανικό τον κόσμου: στον αγώνα για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας"».

(Από τον επίλογο του βιβλίου του Νικολάι Οστρόφσκι «Πώς δενότανε τ' ατσάλι)

Πριν από 4 χρόνια στις 27 Μάη 2010 «έφυγε» ξαφνικά ο κομμουνιστής πανεπιστημιακός δάσκαλος, καθηγητής του ΕΜ Πολυτεχνείου ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ. Διατέλεσε μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ και της Αχτιδικής Επιτροπής ΑΕΙ - ΤΕΙ, υποψήφιος πρύτανης και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ. Ο Δήμος Μπαρτζώκας είχε γεννηθεί το 1952 στην Τασκένδη από γονείς πρόσφυγες, μαχητές του ΔΣΕ. To 1970 μετά από εισαγωγικές εξετάσεις εισάχθηκε στη Μηχανικο-Μαθηματική Σχολή του Κρατικού Πανεπιστημίου της Τασκένδης όπου διακρίθηκε. Εκεί ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1975 και με μάστερ στη Μηχανική την ίδια χρονιά επέστρεψε στην Ελλάδα. Το Νοέμβρη του 1976 διορίστηκε ως έμμισθος βοηθός στην πρώην Εδρα Μηχανικής Α' του ΕΜ Πολυτεχνείου. Το 1984, εκλέχθηκε στη βαθμίδα του Λέκτορα. Από το 1989 μέχρι το 1997 υπηρέτησε ως Επίκουρος Καθηγητής στον Τομέα Μηχανικής του τότε Γενικού Τμήματος του ΕΜ Πολυτεχνείου. Από το 1997 έως το 2003 κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή του ΕΜΠ. Από το Φλεβάρη του 2003 υπηρέτησε από τη θέση του Καθηγητή στον Τομέα Μηχανικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜ Πολυτεχνείου, συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς - κορυφαίους επιστήμονες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Ο συνολικός αριθμός των πρωτότυπων εργασιών ξεπερνά τις 110. Εχει συγγράψει περισσότερες από 10 μονογραφίες, οι οποίες δημοσιεύτηκαν από τους μεγαλύτερους διεθνείς επιστημονικούς οίκους όπως είναι ο Springer. Μοναδικό επίτευγμα όχι μόνο στο Πολυτεχνείο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως. Στα 30 και πλέον χρόνια υπηρεσίας του στο ΕΜ Πολυτεχνείο ήταν μέλος διαφόρων επιτροπών της Συγκλήτου, της Σχολής ΕΜΦΕ και του Τομέα Μηχανικής, μέλος της Συγκλήτου (1983 - 1984, 2000 - 2001), μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Γενικού Τμήματος, ΤΕΜΦΕ και στη συνέχεια ΣΕΜΦΕ, μέλος της Γενικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ (2002 - 2004), Διοικούσης της ΠΟΣΔΕΠ εκ μέρους της ΔΗΠΑΚ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του ΕΜ Πολυτεχνείου. Διεκδίκησε δύο φορές (2003) και (2006) την Πρυτανική Αρχή. Από τον Σεπτέμβρη του 2008 ήταν Διευθυντής του Τομέα Μηχανικής της ΣΕΜΦΕ.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
Η ΔΗΠΑΚ προσφέρει, στη μνήμη του, 300 ευρώ.

***

Στη μνήμη των Αιγνουσιωτών (από Οινούσσες Χίου) συμπολεμιστών: Ν. ΠΟΝΤΙΚΟ, ΑΡΓ. ΛΥΓΝΟ, ΠΕΤΡΟ ΠΑΤΕΡΑ, ΓΙΑΝ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΒΑΣ. ΚΑΡΟΖΗ, Κ. ΚΑΡΙΩΤΗ, Κ. ΚΑΡΑΜΑΪΛΗ, ΗΛ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΕΑ, ΧΡ. ΔΗΜΗΤΡΕΣΣΑ, που έπεσαν στο Βίτσι και στο Γράμμο για να εκλείψει η αναλγησία και η εκμετάλλευση των εφοπλιστών συμπατριωτών τους, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ ενίσχυση.

Γ. Τασσας, πρώην αξιωματικός του ΔΣΕ

***

φωτό 1

Στη μνήμη της σ. ΝΤΙΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή, προσφέρω στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 50 ευρώ

Λάκης Ασκαρίδης

φωτό 1

Δεν πέρασε καιρός πολύς από τότε που μας «έφυγε» άδικα από τη ζωή ο αγαπημένος μας γιος και αδερφός, ο σύντροφος ΒΑΣΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Σαλέα (επίσης στέλεχος του ΚΚΕ). Ο σ. Γιάννης ήταν μάχιμος σύντροφος, ακούραστος και με συνέπεια, με χαμόγελο και υπομονή. Από στελεχική θέση έδινε καθημερινά τη μάχη, έδινε στον αγώνα ακόμη και τη ζωή του για τα ιδανικά και τις αξίες του σοσιαλισμού, για ένα καλύτερο αύριο για το λαό μας, γι' αυτά που παλεύει το Κόμμα μας. Εμείς ως οικογένεια, - μάνα, αδελφή, ανίψια - θέλουμε, δημόσια, να ευχαριστήσουμε το Κόμμα και, ιδιαίτερα τους συντρόφους της ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ, της οποίας ο σ. Γιάννης ήταν μέλος ΤΕ, για την αμέριστη βοήθεια που παρείχαν σε όλη τη διάρκεια της ταλαιπωρίας και προβλημάτων υγείας του. Είναι αλήθεια και αποδεικνύεται με τη στάση των συντρόφων της ΚΟ Γερμανίας ότι το Κόμμα μας είναι βαθιά συντροφικό και επιφορτίστηκε με την αμέριστη αλληλεγγύη σε μάς και στη σύζυγό του.

Με βαθιά εκτίμηση, η μάνα του Λαμπρινή Βάσσιου

τα αδέλφια του και τα ανίψια του

***

  • Στη μνήμη του πατέρα τους ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΛΒΑΛΗ προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

Γιάννης Βάσσιος
Γιάννης Βάσσιος
Χρήστος, Γεωργία, Ανδρέας, Ειρήνη, Σάκης

  • Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΛΒΑΛΗ, μαζί με τα θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, αντί για στεφάνι προσφέρουμε στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

Μαρία - Στέφανος


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ