Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΕΣ
Απεργία για την υπεράσπιση του 5ήμερου

Κλειστές παρέμειναν το Σάββατο οι φαρμακαποθήκες «LIONPHARMA» και «ΦΑΡΜΑΣΕΡΒΙΣ», στα πλαίσια της απεργίας που είχε προκηρύξει το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής ενάντια στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του 5ήμερου (Δευτέρα-Παρασκευή) στον κλάδο, παρότι ορίζεται ρητά από τη Συλλογική Σύμβαση. Δυνάμεις του Συνδικάτου βρέθηκαν το Σάββατο έξω από τις δυο αυτές φαρμακαποθήκες, ενώ οι εργαζόμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απήργησαν.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι περιπτώσεις καταστρατήγησης της πενθήμερης εργασίας, με φαρμακαποθήκες όπως οι παραπάνω να ενημερώνουν αιφνιδιαστικά τους εργαζόμενους την Παρασκευή για δουλειά το Σάββατο. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φαρμακαποθηκάριων έχει κάνει αίτηση στους δήμους για να επιτραπεί η λειτουργία των φαρμακαποθηκών και τα Σάββατα, όπως συμβαίνει και για τα φαρμακεία, ενώ οι εργοδότες χαρακτηρίζουν «αγκάθι» το 5ήμερο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ) για την υπογραφή σύμβασης.

«Σήμερα μας ζητάνε να δουλεύουμε και το Σάββατο, αύριο θα μας ζητήσουν να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και τις Κυριακές. Ηδη υπάρχουν εταιρείες οι οποίες καλούν τους εργαζόμενους να δουλέψουν "εθελοντικά" τα Σάββατα για το "καλό της επιχείρησης". Στόχος τους είναι να χτυπήσουν και τα τελευταία δικαιώματα που μας έχουν απομείνει», σημειώνει το Συνδικάτο Φαρμάκου σε κάλεσμά του στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ