Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Ζητάνε από το υπουργείο να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στην Πάτρα

Από παλιότερες κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στην Αθήνα
Από παλιότερες κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στην Αθήνα
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε δώσει πριν μερικούς μήνες, ότι δηλαδή δε θ' απολυθεί κανείς εργαζόμενος, αλλά θα μπουν σε τροχιά ενδο/δια - ιδρυματικής κινητικότητας. Υπενθυμίζεται ότι στον προθάλαμο των απολύσεων βρίσκονται 1.165 διοικητικοί υπάλληλοι από 8 πανεπιστήμια της χώρας.

Αύριο, στις 7:30 το απόγευμα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Σε σύσκεψη που έγινε τις προηγούμενες μέρες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος και τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων συλλόγων και σωματείων εκφράστηκε η αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, ιδιαίτερα στους 99 εργαζομένους του Πανεπιστημίου Πατρών, που απειλούνται με άμεση απόλυση στις 15 Ιούνη, που λήγει το 8μηνο της διαθεσιμότητας.

«Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημοσίου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο ενάντια σε όλους τους εργαζομένους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα, με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου», αναφέρει ο Σύλλογος σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας την αδυναμία του Πανεπιστημίου Πατρών να λειτουργήσει, καθώς, σύμφωνα με την κυβερνητική αξιολόγηση των δομών του, χρειάζεται 404 υπαλλήλους και σήμερα εργάζονται λιγότεροι από 300.

Να σημειωθεί ότι σε συνάντηση που είχαν προχτές αντιπροσωπείες των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ) και του ΕΜΠ με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Μελιτσιώτη, διευκρινίστηκε - όπως αναφέρουν οι αντιπροσωπείες των εργαζομένων - ότι η μόνη συμφωνία που υπάρχει μεταξύ των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας είναι η προκήρυξη δια - ιδρυματικής κινητικότητας περιορισμένου αριθμού μέχρι τις 15 Ιούνη. Καμιά άλλη διαδικασία δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ σημειώνουν τη συστηματική άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να συναντηθεί μαζί τους και καταγγέλλουν την «τακτική του υπουργείου να προχωρήσει "κομματιαστά" τις απολύσεις, θέτοντας διαφορετικό χρόνο έναρξης της διαθεσιμότητας τόσο μεταξύ των 8 ιδρυμάτων όσο και μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών - κλάδων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ