Τετάρτη 11 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Ολοκληρώνονται αύριο για τα Γενικά Λύκεια

Ολοκληρώνονται αύριο Πέμπτη οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, με την εξέταση στο μάθημα επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Χτες, οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης εξετάστηκαν στην Ιστορία και της θετικής και τεχνολογικής στη Φυσική.

Σχολιάζοντας τα χτεσινά θέματα Ιστορίας, η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων εντοπίζει προβλήματα στη διατύπωση ορισμένων θεμάτων. Ειδικότερα σημειώνει ότι: «Στο θέμα Α1α ζητείται ο ορισμός Αγροτική μεταρρύθμιση χωρίς να υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Η αγροτική μεταρρύθμιση συνδέεται με συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα, τα οποία συμπεριλαμβάνονται σε ολόκληρο το κεφάλαιο του βιβλίου, σ. 42 - 45. Ανάλογο πρόβλημα παρουσιάζει και το Α1γ, δεδομένου ότι στο σχολικό εγχειρίδιο στις σελίδες 96 και 144 υπάρχουν αναφορές στο θέμα και όχι στο περιεχόμενο της συνθήκης. Επομένως, τα δύο συγκεκριμένα θέματα θα μπορούσαν να τεθούν ως ανοικτού τύπου ερωτήσεις και όχι ως ορισμοί». Σε ό,τι αφορά τα κείμενα της δεύτερης ομάδας θεμάτων, σημειώνει ότι προσφέρονται για αναπαραγωγική παρά για συνθετική εργασία και δεν προωθούν την ιστορική σκέψη. Επίσης, αναφέρει ότι «ο τρόπος με τον οποίο δίνονται ορισμένες από τις βιβλιογραφικές παραπομπές δεν είναι σωστός».

Η Ενωση Ελλήνων Φυσικών, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι ο χρόνος των τριών ωρών είναι οριακός για την επεξεργασία των θεμάτων της Φυσικής κατεύθυνσης, ότι το Α3 ουσιαστικά επιδέχεται περισσότερες της μιας απαντήσεις και ότι «το Β3 έτσι χωρίς τη διευκρίνιση είχε ως προφανή επιλογή την iii αφού m1<m2». Σημειώνει επίσης ότι στο θέμα Β τα ερωτήματα Β1 και Β3 αναφέρονται σχεδόν στο ίδιο πεδίο γνώσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ