Πέμπτη 12 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μεγάλη γιορτή πολυφωνικού τραγουδιού

Οι «Φωνές της πέτρας» σμίγουν το Σάββατο 14 Ιούνη, στις 9 το βράδυ, στη μεγάλη γιορτή των φωνών, στο Θέατρο Πέτρας. Μια μοναδική νύχτα στο έμπα του καλοκαιριού... Το πολυφωνικό καραβάνι σε ένα αντάμωμα, στο πιο όμορφο καλωσόρισμα του καλοκαιριού! Φωνές πολύτροπες και πολύγλωσσες που κουβαλούν τον τόπο τους και τους ανθρώπους τους μέσα από το αχολόι των ανέμων και τις αντάρες της Ιστορίας. Φωνές, αποτύπωμα της ψυχής στα χείλη, με τραγούδια πολυφωνικά, ίδια αγριολούλουδα του λαϊκού μας πολιτισμού. Ηπειρώτικες και βαλκάνιες πολυφωνίες, κοινή φλέβα που τανύζει τη συλλογική μνήμη των γειτονικών λαών, πάνω και πέρα από σύνορα.

Στη φετινή, γενναιόδωρη όσο ποτέ, γιορτή του πολυφωνικού τραγουδιού, που διοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού / ΑΠΕΙΡΟΣ και τίθεται υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, συμμετέχουν δεκατέσσερις πολυφωνικοί όμιλοι και κομπανίες. Συγκεκριμένα οι:

Πολυφωνικός όμιλος Ανω Πωγωνίου (Χλωμό, Πολύτσανη), Πολυφωνικό σχήμα από τη Χειμάρρα, Πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», «Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου» (Β. Κώτσου), Αντιφωνικός Ομιλος Ομοσπονδίας Μουργκάνας, Πολυφωνικό Αετόπετρας Ιωαννίνων, Πολυφωνικό Ενωσης Ηπειρωτών Ιλίου, Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού Πανηπειρωτικής, «Πολύφωνο» - Εργαστήρι Πολυφωνίας Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, LOT KURBETI από την Αλβανία, FLLAT LABERIE από την Αλβανία, RHODINA από τη Βουλγαρία, «ΙΩ» σε διφωνίες από Κάτω Ιταλία, Βώλακα, Κέρκυρα, Κάρπαθο.

Δίπλα στις φωνές, η εξαίρετη ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, αλλά και γκάιντα, νταχαρέδες, ταμπουρέλα, κιθάρες και συμμετοχές - έκπληξη! Εισιτήρια για την εκδήλωση προπωλούνται στο βιβλιοπωλείο «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» (Ασκληπιού 3), στην τιμή των 10 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ