Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαθητική δημιουργία στο Δήμο Πετρούπολης

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Πετρούπολης από 15 έως 21 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο. Την Κυριακή, στις 7 η ώρα στο Θέατρο Πέτρας - Σκηνή «Μίνως Βολανάκης», θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των τμημάτων Μουσικής Προπαιδείας και Προθεωρίας του Δημοτικού Ωδείου Πετρούπολης. Μία διαδρομή από την Μπαρόκ εποχή μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα, με σταθμούς μουσικές μεγάλων συνθετών όπως Bach, Beethoven, Schubert, Stravinski, Debussy, Bartok κ.ά. Αποσπάσματα από μεγάλα έργα έγιναν παιδικά τραγούδια για να βοηθήσουν παιδιά, αλλά και μεγάλους στην προσέγγιση της ορχηστρικής μουσικής. Την επιμέλεια της παρουσίασης έχει η Γιούλα Μιχαήλ.

Το 8ο Δημοτικό Πετρούπολης παρουσιάζει στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, την παράσταση «Αχ! Και να μπορούσα...», την Κυριακή στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας - Σκηνή «Πίτερ Μπρουκ». Γενική επιμέλεια: Αναστασία Τόμπρου. Συντελεστές: Ειρήνη Πανάγου, Πένυ Μαδεντζίδη, Αναστασία Παπαδοπούλου, Ειρήνη Πετσαλάκη, Κωνσταντίνα Αρβανίτη, Αντώνης Μίγκας, Ελένη Σταμέλου, Χρήστος Πλατάς. Παίζουν οι μαθητές/τριες της Στ' τάξης του σχολείου, οι δάσκαλοι και οι γονείς τους.

Η Παιδική Θεατρική Ομάδα του Δήμου Πετρούπολης παρουσιάζει στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, την παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό», του Σάμιουελ Μπέκετ, την Τρίτη 17 Ιούνη, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας - Σκηνή «Πίτερ Μπρουκ». Σκηνοθεσία: Μαρία Κούστα. Παίζουν μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού.

Το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης παρουσιάζει την παράσταση «Οι ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, την Τετάρτη 18 Ιούνη, στις 9 μ.μ. Σκηνοθεσία, μουσική: Κώστας Ακριβός. Χορογραφία: Τζένη Αργυρίου. Σκηνικά: Στάιου Τούλα, Μαρία Κοστρίβα, Ευαγγελία Κουτάντε, Δήμητρα Μπουλούτσου, Σοφία Παπαγεωργίου, Στέλλα Πουρνάρα. Κοστούμια: Ολη η ομάδα.

Το 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης παρουσιάζει την παράσταση «Ελληνική Ροκ», την Πέμπτη 19 Ιούνη, στις 9 μ.μ. Παίζουν και τραγουδούν 26 μαθητές και μαθήτριες και συμμετέχει 50μελής χορωδία.

Το 5ο Λύκειο Πετρούπολης παρουσιάζει την παράσταση «Η απαγωγή της Σμαράγδως», του Μιχάλη Κουνελάκη, τo Σάββατο 21 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ. στο Θέατρο Πέτρας - Σκηνή «Μίνως Βολανάκης». Διασκευή: Παναγιώτης Καραγιώργος με τη συνδρομή της θεατρικής ομάδας.

Η θεατρική ομάδα «Μελισσάνθη» του 2ου Γυμνασίου Πετρούπολης παρουσιάζει την παράσταση «Grease», τo Σάββατο 21 Ιούνη, στις 9 μ.μ., στο Θέατρο Πέτρας - Σκηνή «Πίτερ Μπρουκ». Διασκευή, επιμέλεια παράστασης: Χρυσάνθη Παχίδου. Χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος.

Η τάξη τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου (καθηγήτρια Εύα Μιχελιδάκη) παρουσιάζει συναυλία την Πέμπτη 19 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών του Ωδείου (Ελ. Βενιζέλου και Αν. Ρωμυλίας).

Τα τμήματα ποδοσφαίρου του Δήμου Πετρούπολης, που λειτουργούν στο πλαίσιο του Μαζικού Αθλητισμού, παρουσιάζουν την ετήσια αποχαιρετιστήρια εκδήλωσή τους το Σάββατο 21 Ιούνη, από τις 17.00 μέχρι τις 21.30 στα Γήπεδα 5x5 στο πρώην λατομείο Γρηγορίου. Η εκδήλωση δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ