Τρίτη 17 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
Παρέμβαση του ΚΚΕ ενάντια στην εμπορευματοποίησή του

Επιστολή, με την οποία απαιτούν να ακυρωθεί όλη η διαδικασία των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εμπορικές χρήσεις στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», κατέθεσε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ που επισκέφτηκε τον πρόεδρο του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, κ. Μιχαλόπουλο, στα γραφεία του Φορέα.

Η αντιπροσωπεία της Τομεακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ συνοδευόμενη από τον βουλευτή του Κόμματος Χρ. Κατσώτη εξέφρασε την ανησυχία της για τη γενικότερη κατάσταση στο Πάρκο και ειδικότερα, για τις 4 πρόσφατες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για εμπορικές χρήσεις του. Βασικό ζήτημα για το Πάρκο Τρίτση, όπως τονίστηκε, είναι η αποκλειστική, σταθερή και επαρκής χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο πρόεδρος του Φορέα είπε ότι δεν υπάρχει χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι ακόμα και η μισθοδοσία των 4 μόνιμων υπαλλήλων επαφίεται στα ενοίκια που εισπράττει ο Φορέας από εμπορικές χρήσεις. Ταυτόχρονα, υπεραμύνθηκε των προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της λογικής της παραχώρησης χώρων για εμπορικές χρήσεις ως μονόδρομου για την επιβίωση του πάρκου.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ δήλωσε την κατηγορηματική της αντίθεση στην προσπάθεια παραπέρα εμπορευματοποίησης του πάρκου και κατέθεσε επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα με την οποία ζητάει να ακυρωθεί όλη η διαδικασία προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ