Σάββατο 21 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΠΑΣΥ για τις εξελίξεις στην ΕΑΣ Τρικάλων

Τις μεθοδεύσεις που οδηγούν στη διάλυση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων (ΕΑΣΤ) και στο πέρασμα του συνεταιριστικού εργοστασίου «ΤΡΙΚΚΗ» στα χέρια ιδιωτών καταγγέλλει η Γραμματεία Τρικάλων της ΠΑΣΥ. Οπως συγκεκριμένα αναφέρει, «προωθούνται αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, ιδρύονται νέες εταιρείες, γίνονται ενοικιάσεις παραγωγικών τομέων σε ιδιωτικές εταιρείες, μεθοδεύεται ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων. Ταυτόχρονα, γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν προσωπικές και συλλογικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει περιέλθει η Ενωση και το εργοστάσιο, με τις οποίες βαρύνονται διοικήσεις και μέλη τους».

Σημειώνει πως το έδαφος πάνω στο οποίο συμβαίνουν τα παραπάνω είναι αυτό που διαμορφώθηκε από το νόμο 4015/11 για τους «νέους συνεταιρισμούς» και υπενθυμίζει τη στάση που είχαν κρατήσει οι δυνάμεις της ΠΑΣΥ: «Από το 2011 που ψηφίστηκε, είχαμε πει ότι αυτός ο νόμος αποτελεί εργαλείο για πιο γρήγορο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, θα συρρικνώσει τους υπάρχοντες, εκφυλισμένους και χρεοκοπημένους, συνεταιρισμούς, μετατρέποντας όσους απομείνουν σε επιχειρήσεις - εταιρείες, όπου θα συμμετέχουν, ως κεφαλαιούχοι, μεγαλοαγρότες και αγροτοεπιχειρηματίες.

Σημειώναμε δε ότι στη διάρκεια διάλυσης των υπαρχόντων ενώσεων αναμένονται εκποιήσεις περιουσιακών τους στοιχείων και μαζικές απολύσεις συνεταιριστικών υπαλλήλων. Τα κόμματα του ευρωμονόδρομου πρωτοστάτησαν στην προώθηση και στο πέρασμα της πολιτικής της ΚΑΠ, η οποία αποτελεί εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής, προωθεί το μοντέλο του αγρότη-επιχειρηματία και στηρίζεται σε ένα οπλοστάσιο νόμων για να εφαρμοστεί, όπως ο Ν. 4015/11», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ