Κυριακή 27 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Φοιτητές εξωτερικού

Θανάσης Παπαδιώτης, Ιστιαία Ευβοίας. Σε απόγνωση βρίσκονται 1.200 περίπου απόφοιτοι των ιατρικών σχολών εξωτερικού και οι οικογένειες τους, λόγω καθυστέρησης - προς το παρόν για ένα χρόνο - των εξετάσεων του ΔΙΚΑΤΣΑ, προκειμένου τα παιδιά αυτά να συνεχίσουν την πορεία τους (στρατός, αγροτικό, ειδικότητα).

Τα περισσότερα από αυτά τα παιδία δεν προέρχονται από εύπορες οικογένειες και μετά από επτά χρόνια βασικών σπουδών, οι οικογένειές τους έχουν εξαντληθεί οικονομικά.

Τα παιδιά αυτά είχαν την ατυχία να δηλώσουν ότι θέλουν να εξεταστούν στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, οι καθηγητές της οποίας απέχουν μονομερώς απ' αυτές τις εξετάσεις, ενώ εκτελούν όλες τις άλλες υποχρεώσεις τους, προκειμένου να επιτύχουν τα δίκαια ίσως αιτήματά τους. Ο υπουργός Παιδείας έχει επανειλημμένως ενοχληθεί για το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή να μεσολαβήσει ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να εξεταστούν στις ιατρικές σχολές της επαρχίας, οι οποίες δέχονται και εξετάζουν για δυο συνεχείς περιόδους τα παιδιά που αποφοίτησαν από το 2000, ενώ αρνούνται για τα παιδιά που δεν έχουν τελειώσει το 1999. Ζητάμε τη ρύθμιση του τρόπου αναγνώρισης των πτυχίων των εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης Ιατρικών σχολών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ