Τρίτη 1 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Βρέθηκαν τα πτώματα των τριών Ισραηλινών νεαρών

Συγκέντρωση ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στη Δυτική Οχθη

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Κλιμακώνεται η ένταση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Οχθης, μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων τριών Ισραηλινών νεαρών, που είχαν «εξαφανιστεί» στις 12 Ιούνη.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, τα πτώματα των δύο 16χρονων και ενός 19χρονου Ισραηλινού εντοπίστηκαν αργά το απόγευμα σε εγκαταλελειμμένο χωράφι της Χεβρώνας, 18 μέρες μετά την εξαφάνισή τους.

Η εξέλιξη συνοδεύτηκε με μαζική συγκέντρωση ισραηλινών στρατευμάτων στη Χεβρώνα και άλλες περιοχές της Δυτικής Οχθης, έκτακτη σύγκληση του ισραηλινού Υπουργικού Συμβουλίου και ματαίωση κάθε ψηφοφορίας στην ισραηλινή Βουλή, λόγω έκτακτων εξελίξεων.

Ωρες νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου απείλησε με αντίποινα τη «Χαμάς», που τη θεωρεί «υπεύθυνη» για τις «απαγωγές» των τριών νεαρών, χρησιμοποιώντας ως αφορμή την εκτόξευση 14 ρουκετών νωρίτερα το πρωί στο νότιο Ισραήλ. Ο Νετανιάχου κάλεσε τη «Χαμάς» να τηρήσει στην πράξη τη συμφωνία εκεχειρίας, που ισχύει την τελευταία διετία, προσθέτοντας ότι εάν δε σταματήσει εκείνη τις εκτοξεύσεις ρουκετών, θα το πράξουν οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ