Κυριακή 27 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Αντι-Δεξιά» και «Δεξιά» κοινή πορεία

Η λαοθάλασσα που πλημμυρίζει αυτές τις μέρες όλη την Ελλάδα και που θα μεγαλώνει συνέχεια στο επόμενο διάστημα, και το φουρτουνιασμένο ποτάμι της λαϊκής αγανάκτησης κι οργής που τρέχει ασυγκράτητα, στέλνουν μήνυμα θριάμβου του καλού πάνω στο κακό.

Ο ξεσηκωμός μαρτυράει ότι ο ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά και Δικομματισμός και εφαρμόζει την παροιμία «Μια του ψεύτη, δυο και τρεις και την κακή του μέρα».

Το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος ψεύτης. Η Δεξιά είναι λύκος και δε γίνεται πρόβατο. Ο καπιταλισμός μετά την ανατροπή των σοσιαλιστικών καθεστώτων, έμεινε χωρίς αντίπαλο και παίζει στο γήπεδό του και φέρνει και την αντιδεξιά και την κάνει επι-δεξιότερη της Επάρατης. Ετσι, οι... βαρεμένοι, τυχάρπαστοι, θλιβεροί Χατζιαβάτηδες, κλητήρες του καπιταλισμού, συναγωνίζονται πώς θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τ' αφεντικά τους και θα αλυσοδέσουν πιο βαριά τον εχθρό λαό.

Ο κ. Σημίτης για το καλό μας, λέει, θα πάει μπροστά και πάει στο '21! Και οι δύο συμφωνούν στο διάλογο απάτη: Ναι στην τριμερή (απάτη) χρηματοδότηση, ναι στα 75 συνταξιοδότηση και στις 65.000 σύνταξη. Τσιμουδιά για τα κλεμμένα. Αλλά από διαλόγους χορτάσαμε και γευτήκαμε δυνατά στο πετσί μας τ' αποτελέσματά τους. Με διάλογο πέρασαν το τερατούργημα για το εργασιακό και το μίνι ασφαλιστικό που παραδίνει τα αποθεματικά των ταμείων στο χρηματιστήριο, χειροτερεύει τις συντάξεις χηρείας κλπ. Κοινωνικός διάλογος και για το τελευταίο τερατούργημα, αυτό που ενισχύει τη μερική απασχόληση, μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές και αυξάνει το όριο των ομαδικών απολύσεων. Μαζί δεξιά και αντιδεξιά. Ετσι τεκμηριώνεται ότι η αντιδεξιά ρητορεία είναι ο καλύτερος εταίρος και συνεργάτης της Επάρατης Δεξιάς...

Ο δικομματισμός δεν είναι εκσυγχρονισμός αλλά Μαύρος Καπιταλισμός. Μόνον ο ξεσηκωμός είναι εκσυγχρονισμός και γι' αυτό οι εργαζόμενοι θ' αγωνίζονται για να χτίσουν το δικό τους Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο, για μια δημοκρατική λαϊκή εξουσία της ειρήνης, της δικαιοσύνης της ανεξαρτησίας και της ανθρωπιάς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ

Συνταξιούχος αντιστασιακός


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ