Κυριακή 27 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Μας εμπαίζει η ΔΕΗ με το φράγμα»

Τις ψεύτικες υποσχέσεις των αρμοδίων και τη γραφειοκρατία καταγγέλλει σε διαμαρτυρία της η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων και φοιτητών νομού Φλώρινας, σχετικά με την κατασκευή του φράγματος στην Παπαδιά. Γράφουν: «Ο λιγνιτικός ηλεκτρικός σταθμός Μελίτης τελειώνει και η κατασκευή του Φράγματος στην Παπαδιά Φλώρινας δεν έχει ακόμα αρχίσει, παρότι είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί πριν τη λειτουργία του λιγνιτικού σταθμού, ώστε να συγκεντρώνει τα νερά του Γεροπόταμου για την ψύξη της μονάδας, αλλά και για να δώσει την υπόλοιπη ποσότητα νερού στο διψασμένο κάμπο της Φλώρινας.

Τις τελευταίες μάλιστα μέρες εμφανίστηκε στην περιοχή μας υπάλληλος της ΔΕΗ που αυτοσυστήνεται ως διευθυντής του έργου της Παπαδιάς και δηλώνει ότι θα διευθύνει το όλο έργο από την Κοζάνη, όπου θα ξεκινήσει κατασκευή δικτύου υδρογεωτρήσεων και όχι του φράγματος. Προφανώς οι ιθύνοντες της ΔΕΗ υπολογίζουν ότι θα πάρουν το νερό για τις ανάγκες του σταθμού από τις παράνομες γεωτρήσεις που έχουν αρχίσει, ώστε να μην απαιτηθεί η κατασκευή του φράγματος. Μήπως σκοπεύουν να χαρίσουν σε ιδιώτες το σταθμό, οπότε περί τίνος φράγματος μας μιλάνε;

Και όμως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τη ΔΕΗ ότι δεν ξέρει τη δουλιά της. Στην Κομοτηνή που κατασκευάζει ηλεκτρικό σταθμό φυσικού αερίου, με πολύ λιγότερη ρύπανση από το δικό μας λιγνιτικό, το αντίστοιχο φράγμα όχι μόνο ξεκίνησε έγκαιρα, αλλά ήδη ολοκληρώθηκε πριν καν λειτουργήσει ο σταθμός. Γιατί λοιπόν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για τις περιοχές αυτές; Γιατί μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς απαιτούμε:

- Η Νομαρχία να μη δώσει άδεια για άντληση στη ΔΕΗ και να σταματήσει οποιαδήποτε εργασία σύνδεσης και άντλησης στις παράνομες γεωτρήσεις.

- Να ξεκινήσουν αμέσως οι εργασίες στην περιοχή του φράγματος, σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκαστούμε να αποκλείσουμε την προσπέλαση προς το σταθμό.

- Να εγκατασταθεί αμέσως στον τόπο του έργου κλιμάκιο από έμπειρους -για παρόμοια έργα- υπαλλήλους της ΔΕΗ. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να "παίξει" με την ποιότητα των εργασιών του φράγματος και την ασφάλειά του.

Τέλος απαιτούμε την παρέμβαση του εισαγγελέα για να ερευνήσει τις σκόπιμες σημαντικές καθυστερήσεις που έγιναν στην πορεία της κατασκευής του φράγματος. Ακόμη να αποδοθούν οι ευθύνες και να διωχτούν οι πιθανοί ένοχοι.

Δε θα επιτρέψουμε στον οποιοδήποτε γραφειοκράτη να πλουτίζει σε βάρος μας και να παίζει με το μέλλον του τόπου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ