Σάββατο 5 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδήλωση για το συντονισμό φορέων ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή

H Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων και ο Σύλλογος Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) καλούν τα σωματεία εργαζομένων και εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συλλόγους ΑΜΕΑ, γονέων και κηδεμόνων, τα ταξικά συνδικάτα, την ΑΣΓΜΕ, την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής την Τρίτη 8 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα σε εκδήλωση - συζήτηση που θα γίνει στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), με θέμα το συντονισμό των βημάτων τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή.

«Το ν/σ για την Ειδική Αγωγή κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, για παραπέρα δραστική συρρίκνωση και υποβάθμιση των δημόσιων δομών Ειδικής Αγωγής. Θέλουν να εξασφαλιστούν κονδύλια για τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, φορτώνοντας το κόστος για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρίες στην ίδια την οικογένεια που ήδη στενάζει από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Τα περί δήθεν ένταξης των παιδιών με αναπηρία στα κοινά σχολεία που προβάλλουν οι κυβερνώντες και οι συμβιβασμένοι συνδικαλιστές του χώρου των ΑΜΕΑ και των εργαζομένων είναι το όχημα για τη διάλυση των ελάχιστων ειδικών σχολείων και δομών Ειδικής Αγωγής που υπάρχουν στη χώρα και δεν πατάει σε καμία, πραγματικά, επιστημονική μελέτη διεθνή ή εγχώρια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που μπορεί να γίνει αυτή η ένταξη, δε δημιουργούν ούτε τις ελάχιστες προϋποθέσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει με θετικά αποτελέσματα. Αλλωστε, το σχολείο της αγοράς που προωθούν, το σχολείο - επιχείρηση που προάγει τον ατομισμό και την επιχειρηματικότητα, όχι μόνο δεν μπορεί να εντάξει, αλλά πετάει στα αζήτητα τα παιδιά της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και πολύ περισσότερο τα παιδιά των εργατικών - λαϊκών οικογενειών με αναπηρία. Το ν/σ σχεδιάζει η κυβέρνηση να το περάσει από τα Θερινά Τμήματα της Βουλής.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα έχουμε αποδείξει ότι είμαστε "παντός καιρού"», επισημαίνουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ