Τρίτη 8 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές

Πυρκαγιά ξέσπασε χτες, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, κοντά στα Λουτρά της Αιδηψού στην Εύβοια. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος 28 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη PZL. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Ενα άτομο που φέρεται ως υπαίτιος της μεγάλης πυρκαγιάς στο Αντισκάρι Ηρακλείου έχει συλληφθεί. Πρόκειται για ένα 47χρονο κτηνοτρόφο, ενώ αναζητείται και δεύτερος ύποπτος. Ποινική δίωξη για εμπρησμό εκ προθέσεως, από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές, άσκησε χτες η αντιεισαγγελέας Ηρακλείου εναντίον του 47χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι βρέθηκε στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά το μεσημέρι του Σαββάτου γιατί προκλήθηκε βραχυκύκλωμα σε γεώτρηση και φοβήθηκε για την τύχη των ζώων του. Ο κτηνοτρόφος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Στο μεταξύ, η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο έχει τεθεί σε έλεγχο από το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ προξένησε μεγάλες καταστροφές σε γεωργικές καλλιέργειες, αγροικίες, θερμοκήπια και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χτες η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή στο δάσος που περιβάλλει τον αστικό ιστό της πόλης της Αρτας. Η φωτιά έκανε στάχτη μια πλαγιά του βουνού Περάνθη, ενώ η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής με δέκα οχήματα, πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη απέτρεψε μεγαλύτερη καταστροφή. Επίσης, χάρη στις προσπάθειες εθελοντών και κατοίκων, απομακρύνθηκε η απειλή για το νομαρχιακό νοσοκομείο και τον οικισμό Γλυκόριζο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ