Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τα τραγούδια της Μελίνας»...

«Να με θυμάσαι και να μ' αγαπάς - Τα τραγούδια της Μελίνας», είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που παρουσιάζεται την Πέμπτη, στο Ηρώδειο, με την Ελεονόρα Ζουγανέλη, σε σκηνοθεσία - Επιμέλεια κειμένων Πέτρου Ζούλια και συμμετοχή της Μπέτυς Βαλάση. Σκηνογραφική επιμέλεια: Γιάννης Αρβανίτης. Χορογραφίες: Φώτης Διαμαντόπουλος. Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ. Ενορχήστρωση: Aντώνης Σουσάμογλου, Ευριπίδης Ζεμενίδης. Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Παπαμιχάλης. Επιμέλεια video: Νίνιος Μπιτζένης.

Συμμετέχει η «Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής» με τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Μουσικοί: Ευριπίδης Ζεμενίδης κιθάρα, Νίκος Πασσαλίδης έγχορδα, Παναγιώτης Τσεβάς ακορντεόν, Γιώργος Θεοδωρόπουλος πλήκτρα, Παρασκευάς Κίτσος μπάσο, Γιάννης Αγγελόπουλος τύμπανα, Χρήστος Καλκάνης κλαρινέτο, Βαγγέλης Παρασκευαΐδης βιμπράφωνο.

Συμμετέχει, επίσης, η Χορωδία Αποφοίτων Αρσάκειων Τοσίτσειων Σχολείων GraduArti. Διεύθυνση χορωδίας: Χριστίνα Βαρσάμη. Επιμέλεια παραγωγής: Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Τα τραγούδια της Μελίνας είναι η ίδια η Μελίνα. Η Στέλλα, η Ιλυα της μεγάλης οθόνης. Η Μπλανς, η Αλεξάνδρα ντε Λάγκο, η Τζένη των πειρατών του σανιδιού. Είκοσι χρόνια μετά το «αντίο» της Μελίνας, τα τραγούδια θα πουν για μια βραδιά την ιστορία της. Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Βασίλη Τσιτσάνη, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του Νίκου Γκάτσου, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Κ.Χ. Μύρη, του Οδυσσέα Ελύτη, τα τραγούδια της Ελλάδας. Η συναυλία γίνεται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ