Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΑΙΠΕΔ
Στη Β' φάση η πορεία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ

Και οι 8 μονοπωλιακοί όμιλοι που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΟΛΘ), περνούν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, όπως αποφάσισε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Πρόκειται για τους:

-- «APM Terminals BV», τη μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα διαχείρισης τερματικών σταθμών σε λιμάνια στον κόσμο, μέλος του «Maersk Group».

-- «Deutsche Invest Equity Partners», επενδυτική εταιρεία.

-- «Duferco Particiption Holding SA», βραζιλιάνικη εταιρεία με έδρα την Ελβετία που δραστηριοποιείται στο εμπόριο μετάλλων.

-- «International Container Terminal Services, Inc», διαχειριστή τερματικών σταθμών με έδρα στις Φιλιππίνες.

-- «Mitsui & Co., Ltd», ιαπωνικό όμιλο, με δραστηριότητες σε πολλούς βιομηχανικούς κλάδους.

-- «P&O Steam Navigation Company», με έδρα τη Βρετανία που ελέγχεται από την «Dubai Ports».

-- «Russian Railways JSC», σε συνεργασία με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

-- «Yilport Holding», θυγατρική εταιρεία του τουρκικού ομίλου «Yildirim Group».

Οπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, εγκρίθηκαν τα αρχικά σχέδια της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών και Συμφωνίας Μετόχων και η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται στη Β' φάση, όπου οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για την ΟΛΘ ΑΕ και τους ειδικούς όρους του διαγωνισμού.

Εξάλλου, δόθηκαν τα τελικά τεύχη του διαγωνισμού για το αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα στους επιλεγέντες επενδυτές, οι οποίοι κλήθηκαν να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, σύμφωνος με την πώληση των μετοχών του ΟΛΘ εμφανίσθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που χτες είχε συνάντηση με το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Θυμίζουμε ότι αρχικά είχε εκφραστεί ενάντια στην πώληση των μετοχών του ΟΛΘ και πρότεινε άλλη μορφή ιδιωτικοποίησης (παραχωρήσεις σε επενδυτές) με την εμπλοκή και του Δήμου.

Χτες, λοιπόν, εμφανίσθηκε (σαν έτοιμος από καιρό) να κάνει υποχωρήσεις, στο όνομα της μη απαξίωσης του λιμανιού, λέγοντας «αν η πώληση των μετοχών είναι για το καλό της πόλης τότε να γίνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ