Παρασκευή 11 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κινητοποίηση οι σεισμόπληκτοι της Κεφαλονιάς

Eurokinissi

Κινητοποίηση στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων στο Ληξούρι, για να καλυφθούν οι ανάγκες τους, διοργανώνει σήμερα στις 8.30 το πρωί η Επιτροπή Αγώνα Φορέων της Κεφαλονιάς.

Την ίδια ώρα το ...έργο που έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση έξι και πλέον μήνες μετά το σεισμό που έπληξε το νησί είναι η εγκατάλειψη 50 άστεγων οικογενειών, ενώ η αποκατάσταση των σχολικών εγκαταστάσεων είναι ακόμα σε φάση μελέτης και τα παιδιά μέσα στο χειμώνα θα κάνουν μάθημα σε αίθουσες προκάτ, το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι κατεστραμμένο και για την αποκατάσταση των ζημιών στις εργατικές κατοικίες θα χρειαστεί νομοσχέδιο. Ομως, έχει «επιτευχθεί» η αποκατάσταση του 53% των εγκαταστάσεων των μεγαλοξενοδόχων της Κεφαλονιάς, στο όνομα της ανάπτυξης του τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά τις ανάγκες των εργατικών λαϊκών κατοικιών, ο υπουργός ΠΕΚΑ, Μ. Χρυσοχοΐδης έχει δηλώσει στη Βουλή ότι «για τα υπόλοιπα κτίρια, από τις 190 αιτήσεις για έκδοση άδειας επισκευής, έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία στις 53 περιπτώσεις. Υπό έκδοση τελούν 27, ενώ έχουν διεκπεραιωθεί 10. Δόθηκε επιδότηση ενοικίου ή επιδότηση συγκατοίκησης σε 600 περίπου οικογένειες, συνολικού ύψους 400.000 και πλέον ευρώ και εκκρεμούν άλλες 370».

Παράλληλα, η κυβέρνηση αγνοεί τις ανάγκες αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας, δημιουργίας ενιαίου δημόσιου φορέα κατασκευών, διαγραφής των χρεών και των δανείων των πληγέντων, να μη δοθούν νέα δάνεια αλλά δωρεάν κρατική αρωγή στο 100% των ζημιών, πλήρεις αποζημιώσεις κ.λπ. Εξάλλου, παραμένουν τα προβλήματα στα δύο νοσοκομεία του νησιού, η συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης στα γηροκομεία, στις δημόσιες υποδομές (πόσιμο νερό, μη αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου, οδικό δίκτυο κυρίως των χωριών της Παλικής, λιμάνια, αεροδρόμιο κ.λπ.).

Για το οδικό δίκτυο και τις υποδομές - που σύμφωνα με τις παλαιότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα είχαν κατασκευαστεί πριν από το καλοκαίρι - έχουν δοθεί υποσχέσεις για εργολαβίες 24 εκατομμυρίων, που κυρίως αφορούν μερικές παρεμβάσεις στον άξονα Αργοστολίου - Ληξουρίου. Τίποτε δεν προβλέπεται για τις συνολικές αναγκαίες παρεμβάσεις, για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχομένων οχημάτων ούτε στον άξονα αυτό ούτε φυσικά σε δεκάδες άλλα σημεία στο περιφερειακό δίκτυο, που έχει αφεθεί στην τύχη του με απρόβλεπτες συνέπειες. Το οδικό δίκτυο θα παραμείνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα επικίνδυνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ