Σάββατο 12 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Λήγει η προθεσμία

Μεθαύριο Δευτέρα 14 Ιούλη λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση της σχετικής προθεσμίας, η οποία σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό έληγε στις 30 Ιούνη.

Σύμφωνα με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), μέχρι χτες είχε υποβληθεί το 92% του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων ή 5,25 εκατ δηλώσεις. Προσωρινά αποθηκευμένες στο Taxisnet βρίσκονταν άλλες 300.000 φορολογικές δηλώσεις. Ετσι, εκτιμάται ότι μέχρι τα μεσάνυχτα της προσεχούς Δευτέρας 14 Ιούλη με τη λήξη της προθεσμίας θα έχει υποβληθεί σχεδόν το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων.

Βαριά χαράτσια

Το σύνολο των δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί έφτασε προχτές σε περίπου 5,1 εκατ. δηλώσεις.

Από αυτές περίπου 2,2 εκατοομύρια (42,4% του συνόλου) είναι χρεωστικές και ο φόρος που αναλογεί φτάνει τα 2,9 δισ. ευρώ. Ετσι, κατά μέσο όρο ο πρόσθετος φόρος που αναλογεί σε κάθε φορολογική δήλωση της συγκεκριμένης κατηγορίας διαμορφώνεται στα 1.365 ευρώ.

Ο αριθμός των πιστωτικών δηλώσεων διαμορφώνεται σε 1,05 εκατ. (20,51% του συνόλου) και αντιστοιχούν σε επιστροφή ύψους 267,14 εκατ. ευρώ. Η μέση επιστροφή φόρου ανέρχεται στα 255 ευρώ.

Τέλος, οι «μηδενικές» δηλώσεις (χωρίς συμπληρωματικό φόρο ή επιστροφή) ανέρχονται σε περίπου 1,9 εκατομμύρια (37,1% του συνόλου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ