Τρίτη 15 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Στο ... βάθρο η Ολλανδία

Με την τρίτη θέση της φετινής διοργάνωσης συμβιβάστηκε η Ολλανδία μετά την αποτυχία της να προκριθεί για δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση (μετά το 2010) στον τελικό. Οι «Οράνιε» επικράτησαν με 3-0 της Βραζιλίας στο μικρό τελικό και αποχαιρέτησαν το Μουντιάλ με ψηλά το κεφάλι. Αντίθετα οι οικοδεσπότες, φανερά επηρεασμένοι από το σοκ του ημιτελικού κόντρα στη Γερμανία (ήττα με 7-1), δε φάνηκαν ικανοί να σώσουν ούτε τα προσχήματα στο φινάλε, αφού πραγματοποίησαν ακόμα μια άσχημη εμφάνιση και ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ολλανδοί καθάρισαν ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο 20λεπτο, όταν και προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα γκολ του Φαν Πέρσι (6' πεν.) και Μπλιντ (17'), ενώ το σκορ ολοκλήρωσε ο ο Βαϊνάλντουμ (90'+).

Βραζιλία : Ζούλιο Σέζαρ, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Παουλίνιο (57' Ερνάνες), Οσκαρ, Μάξουελ, Ραμίρες (73' Χουλκ), Λουίς Γκουστάβο (46' Φερναντίνιο), Γουίλιαν, Ζο, Μαϊκόν.

Ολλανδία: Σίλεσεν (90' Βορμ), Φλάαρ, Ντε Φράι, Ιντι, Μπλιντ (70' Γιάνμαατ), Φαν Πέρσι, Ντε Γκουζμάν, Ρόμπεν, Κάουτ, Κλάσι (90' Βέλτμαν), Βαϊνάλντουμ.

  • Οπως αναμενόταν, ο Λούις Φιλίπε Σκολάρι αποτελεί πλέον παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Βραζιλίας, πληρώνοντας το μάρμαρο για την πορεία της Σελεσάο στη φετινή διοργάνωση. Αν και ο ίδιος δεν προτίμησε να παραιτηθεί (ιδιαίτερα μετά την ήττα από τη Γερμανία) και παρέπεμψε το θέμα στην Ομοσπονδία, η τελευταία με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποίησε το τέλος της συνεργασίας. Το όνομα του πρώην τεχνικού της Κορίνθιανς, 65χρονου Τίτε, ακούστηκε ως πρώτο φαβορί για αντικαταστάτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ