Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΦΩΤΟ 1

Στις 14 Ιούλη έκλεισαν 2 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» πρόωρα και άδικα ο σύντροφος ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ. Στη μνήμη του προσφέρω στο κόμμα μας, μέσω της ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων της ΤΟ Ιωαννίνων, το ποσό των 50 ευρώ.

Κωνσταντίνου Ανθή

***

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και φίλου ΚΩΣΤΑ ΧΡΗΣΤΟΥ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Ντέππυ Κουλούρη

Βέρα Καραγιάννη

***

ΦΩΤΟ 1

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΠΑ, με το ψευδώνυμο Κατχελ. Ωρες ολόκληρες σα μίλαγες σε κοίταζαν στα μάτια, η γλώσσα σου ήταν πύρινη, φωτιά έβγαινε από το στόμα κι ο κόσμος γύρω αντέδραγε ανάλογα με τη φωνή σου. Σε πίστεψαν, σε ακολούθησαν και ήρθανε μαζί σου. Αυτός ήταν αίτιος που βγήκαμε στο βουνό, πού ξέραμε εμείς από κομμουνισμό. Δεν είναι ψέμα Κώστα, παιδί της Χελιδόνας, γι' αυτό οι εχθροί σου σε έπιασαν στην άκρη στο ποτάμι, σε έστησαν εκεί και σε τουφέκισαν κάτω από το μικρό γεφύρι (Αγραφιώτη). Αυτοί που σε σκοτώσανε, πατέρα μου, σήμερα κυβερνάνε.

Στη μνήμη σου ο γιος σου, Θανάσης, προσφέρω 20 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ 1

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΣΙΝΗ από τη Χελιδόνα Ευρυτανίας, που έδωσε σε όλη του τη ζωή τη μάχη για ένα καλύτερο αύριο. Μαζί με τον Κώστα Τσιπά τράβηξαν μεγάλα βασανιστήρια από τους δεξιούς της εποχής εκείνης. Ηταν ένας αγνός κομμουνιστής και ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε στο πλευρό όλων όσοι παλεύουν για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
***

ΦΩΤΟ 1

Ο παλαίμαχος αγωνιστής, ΣΤΑΥΡΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, μέλος του παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, από το χωριό Αγγελώνα Λακωνίας, στην κατοχή ήταν μέλος του ΕΑΜ, αντάρτης του ΕΛΑΣ. Πέθανε την 1η Ιούλη 2004 σε ηλικία 87 χρόνων.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, στο Κόμμα στο οποίο έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του, μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

Ο γιος του Κώστας και τα εγγόνια του Νίκος και Αγγελος προσφέρουν 20 ευρώ.

***


ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΠΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΠΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ