Πέμπτη 17 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμπλοκή και σύλληψη Μαζιώτη

Τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, καταζητούμενου για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», ανακοίνωσε χτες η Αστυνομία μετά από επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας.

Από την εικόνα που διαμορφώθηκε με βάση τις διοχετευμένες από την Αστυνομία πληροφορίες προκύπτει ότι: Ενώ ήταν σε εξέλιξη παρακολούθηση του Μαζιώτη από την «αντιτρομοκρατική», υπάλληλος καταστήματος στην οδό Αθηνάς ενημέρωσε περαστικό ειδικό φρουρό για πελάτη που οπλοφορούσε. Ο ειδικός φρουρός ενημέρωσε το κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, από το οποίο αξιωματικός της «αντιτρομοκρατικής» έδωσε οδηγίες για τη σύλληψη του - θεωρητικά άγνωστου μέχρι εκείνη τη ώρα - υπόπτου. Ακολούθησε καταδίωξη στα στενά της περιοχής μέχρι το νούμερο 40 της οδού Μητροπόλεως, όπου ανταλλάχθηκαν πυροβολισμοί με άντρες της ομάδας «Δίας». Ως αποτέλεσμα, ο Μαζιώτης έπεσε χτυπημένος από σφαίρα στον ώμο, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία από τις σφαίρες του τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και δύο διερχόμενοι τουρίστες. Ο Μαζιώτης - η ταυτότητα του οποίου σύμφωνα με την Αστυνομία διαπιστώθηκε μετά την αφαίρεση περούκας που φορούσε - μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» όπου χειρουργήθηκε για οστεοσύνθεση βραχίονα, ο αστυνομικός στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και οι τουρίστες στον Ερυθρό Σταυρό.

Από την Αστυνομία, ανακοινώθηκε ότι ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε έως τώρα με πλαστή ταυτότητα με όνομα «Μιχάλης Μιχελάκης», με το οποίο είχε αγοράσει και ένα αυτοκίνητο.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί χτες διεξαγόταν στο κέντρο της Αθήνας αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Θησέας», που επισήμως στόχο είχε την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, του παρεμπορίου, αλλά και των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Αστυνομικοί έλεγξαν τα στενά και τις πιάτσες των μικροπωλητών, προχωρώντας σε κατάσχεση εμπορευμάτων. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Θησείου, της Ακρόπολης, του Βοτανικού, του Κεραμεικού και των Πετραλώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ