Παρασκευή 18 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψάχνουν το κρησφύγετο του Μαζιώτη

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της «αντιτρομοκρατικής», προκειμένου να εντοπιστούν σπίτια και κρησφύγετα που χρησιμοποιούσε ο καταδικασμένος για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» Ν. Μαζιώτης. Παράλληλα, αναζητούνται συνεργοί στις ληστείες ή τις επιθέσεις που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα των δύο χρόνων που διέφευγε. Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών είναι και η σύντροφός του, Πόλα Ρούπα. Χτες το πρωί, πραγματοποιήθηκε έρευνα της Αστυνομίας σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια. Οι έρευνες που άρχισαν ήδη από προχτές επικεντρώθηκαν στην Αθήνα (Κολωνός, Πατήσια, Κυψέλη), στο Χαλάνδρι, στο Μαρούσι, στο Μαραθώνα και το Γραμματικό.

Οι διωκτικές αρχές θεωρούν ότι ο 42χρονος θα έχει κάνει χρήση της πλαστής ταυτότητας με το όνομα Μιχάλης Μιχελάκης, προκειμένου να ενοικιάσει κάποιο ή κάποια σπίτια, όπου θα έχει κρύψει τον οπλισμό του. Με αυτήν πριν από ένα χρόνο είχε αγοράσει το αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε. Μέσα από το οπτικό υλικό που υπάρχει από τις κάμερες του ΗΣΑΠ και του «μετρό», οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τη διαδρομή του 42χρονου έως το Μοναστηράκι, όπου συνελήφθη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η «αντιτρομοκρατική» είχε εντοπίσει και παρακολουθούσε τον 42χρονο στην Αθήνα και για το λόγο αυτό είχαν συγκροτηθεί ομάδες της Ασφάλειας που τον αναζητούσαν σε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μία από αυτές τις ομάδες τον εντόπισε προχτές στο σταθμό της Ομόνοιας. Τον ακολούθησε μέχρι που ο 42χρονος μπήκε σε κατάστημα με είδη κατασκήνωσης. Τότε ειδοποίησε το κέντρο επιχειρήσεων από όπου δόθηκαν οδηγίες, ενώ παράλληλα κλήθηκαν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ. Ακολούθησε η συμπλοκή στην διασταύρωση Αγ. Ειρήνης και Αθηνάς, η καταδίωξη του Ν. Μαζιώτη, η δεύτερη συμπλοκή στην οδό Μητροπόλεως και η σύλληψή του.

Χτες ανακοινώθηκε ότι το πιστόλι που βρέθηκε πάνω στον συλληφθέντα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια ενέργεια, ενώ από τους εννέα κάλυκες που βρέθηκαν στα σημεία της συμπλοκής του 42χρονου με τους αστυνομικούς, οι οκτώ προέρχονταν από το όπλο του Ν. Μαζιώτη και ένας από όπλο αστυνομικού.

Ο Νίκος Μαζιώτης νοσηλεύεται στον ειδικό θάλαμο των κρατουμένων, στον 8ο όροφο του «Ευαγγελισμού», μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Εκτιμάται πως ο τραυματίας θα πρέπει να παραμείνει για 15 ημέρες στο νοσοκομείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ