Σάββατο 19 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Κατάληψη εγκαταστάσεων φυσικού αερίου από το «Ισλαμικό Κράτος»

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Πολύνεκρες ήταν οι σφοδρές συγκρούσεις του τελευταίου 48ωρου ανάμεσα σε ένοπλους μισθοφόρους διαφόρων εθνικοτήτων του «Ισλαμικού Κράτους» (ΙΚ) και Σύρων φρουρών και αστυνομικών στα πεδία γεωτρήσεων φυσικού αερίου της κεντρικής συριακής περιοχής Σάαρ (ανατολικά της αρχαίας πόλης της Παλμύρας). Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συγκρούσεις και τις εκτελέσεις αιχμαλώτων από τους μισθοφόρους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 90 άτομα, οι περισσότεροι Σύροι αστυνομικοί, φρουροί ασφαλείας, εργάτες και μηχανικοί.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν κατήγγειλε τους μισθοφόρους του «Ισλαμικού Κράτους» για βαριά εγκλήματα πολέμου, μεταξύ αυτών οι απαγορευμένες, από τις συνθήκες της Γενεύης, δολοφονίες και εκτελέσεις αιχμαλώτων.

Σε βίντεο που τράβηξαν οι τζιχαντιστές του «ΙΚ» στις εγκαταστάσεις αυτές, το οποίο αναρτήθηκε στο You Tube, φαίνονται δεκάδες σοροί, εκ των οποίων ορισμένες φέρουν τραύμα από μια σφαίρα στο κεφάλι, ενώ άλλες είναι ακρωτηριασμένες. Σε άλλο, ένας τζιχαντιστής στέκεται μπροστά από τις σορούς, μιλάει στα γερμανικά και παρεμβάλλει προσβολές στα αραβικά.

Οι μισθοφόροι του «ΙΚ» έχουν συχνά ως βασικούς στόχους των επιθέσεών τους πετρελαιοπηγές, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, διυλιστήρια και οικόπεδα γεωτρήσεων φυσικού αερίου σε Συρία και Ιράκ, καθώς στη συνέχεια πουλούν στη μαύρη αγορά σημαντικές ποσότητες υδρογονανθράκων, κερδίζοντας δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ