Τρίτη 22 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Ενίσχυση διμερών σχέσεων

Από τη συνάντηση των Προέδρων της Κίνας και της Βενεζουέλας
Από τη συνάντηση των Προέδρων της Κίνας και της Βενεζουέλας
Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στη Βενεζουέλα από την Κυριακή ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, με κύριο στόχο τη διεύρυνση των διμερών εμπορικών σχέσεων. Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο και αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου, ενώ επίσης συνεδρίασε η 13η Μεικτή Σινο-βενεζουελάνικη Επιτροπή που εξέτασε το σύνολο των διμερών σχέσεων.

Από τη συνάντηση με τον Βενεζουελάνο Πρόεδρο έγινε ως τώρα γνωστό ότι υπογράφτηκε συμφωνία στον τομέα των μεταφορών για αγορά 500 λεωφορείων. Πάντως, ο Κινέζος Πρόεδρος σημείωσε ότι πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω η στρατηγική συνεργασία στην Ενέργεια, τις επενδύσεις και το τραπεζικό σύστημα, όπως και στις νέες τεχνολογίες. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να διευρύνει τη συνεργασία μέσω δορυφόρων και ενθάρρυνε τις κινέζικες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης που σχεδιάζει η Βενεζουέλα.

Με αφορμή, την προηγούμενη βδομάδα, τη συνεδρίαση της διακρατικής καπιταλιστικής συνεργασίας των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική), ο Σι, όπως άλλωστε και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν πραγματοποίησαν επισκέψεις σε χώρες την Λατινικής Αμερικής, σε μια ευρύτερη προσπάθεια των μονοπωλίων των χωρών τους να διεισδύσουν ακόμα περισσότερο στις αγορές αυτές και να ανταγωνιστούν αντίστοιχα μονοπώλια από άλλες χώρες. Ο Κινέζος Πρόεδρος θα ολοκληρώσει την περιοδεία του που περιελάμβανε τη Βραζιλία και την Αργεντινή, με επίσκεψη τις επόμενες μέρες στην Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ