Σάββατο 26 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΑΣΤΑΝΙΕΣ ΕΒΡΟΥ
Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο των ζαχαρουργείων

Συμμετείχαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ

Από το συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου
Από το συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου στις Καστανιές, έκαναν χτες το μεσημέρι εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς του Εβρου, αντιδρώντας στο κλείσιμο των εργοστασίων Ζάχαρης σε Ορεστιάδα και Σέρρες. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με πανό και συνθήματα δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ. Νωρίτερα, εργαζόμενοι του τοπικού εργοστασίου Ζάχαρης έριξαν συμβολικά ζάχαρη στην είσοδο των γραφείων βουλευτών της συγκυβέρνησης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το λουκέτο στα εργοστάσια.

Σε ανακοίνωσή του, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Για τον αφανισμό της τευτλοκαλλιέργειας και το κλείσιμο των ζαχαρουργείων βαρύτατες ευθύνες έχουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που με ευλάβεια υλοποιούν τις ντιρεκτίβες της ΕΕ, αλλά μεγάλες ευθύνες έχουν και οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου που καλλιεργούν αυταπάτες ότι στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ μπορεί να γίνει εξαίρεση και να διασωθούν τα ελληνικά ζαχαρουργεία. Γι' αυτό και υποστηρίζουμε ότι τα δάκρυα των τοπικών τους στελεχών είναι κροκοδείλια. Είναι υποκρισία από τη μια να πίνεις νερό στο όνομα της ΕΕ και από την άλλη να κλαις στα συντρίμμια αυτής της πολιτικής».

Παράλληλα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Αλεξανδρούπολης κατέθεσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των δυο εργοστασίων της ΕΒΖ. Οπως τονίζει: «Η απόφαση της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣ0Κ να αναστείλει τη λειτουργία των ζαχαρουργείων Ορεστιάδας και Σερρών ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ήδη από το 2005, με τις αποφάσεις της απαξίωνε συστηματικά την καλλιέργεια τεύτλων στη χώρα μας και δυσκόλευε τη λειτουργία των 5 εργοστασίων ζάχαρης.

Τώρα πια είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η πολιτική έχει στόχο από τη μια να διευκολύνει τα μεγάλα ευρωπαϊκά μεγαθήρια να κυριαρχήσουν και να μονοπωλήσουν το κύκλωμα της ζάχαρης και από την άλλη να εξαρτήσουν διατροφικά μια χώρα που διέθετε αυτάρκεια σε πολλά αγροτικά προϊόντα. Αυτή η πολιτική συμφέρει τα μεγάλα μονοπώλια, αλλά δε συμφέρει τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τη χώρα.

Καλούμε αγρότες και εργαζόμενους να αγωνιστούν για μια άλλη ανάπτυξη που θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας. Θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους, ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες, επάρκεια φτηνών, υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του λαού μας και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ