Τετάρτη 30 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ
Παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης παρά την ήττα

Την ήττα γνώρισε, χτες, η Εθνική Ομάδα Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, από τη Σερβία, με 74 - 69, ωστόσο παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «8» της διοργάνωσης. Σε περίπτωση που η Τουρκία νικήσει την Ισπανία, η Εθνική προκρίνεται. Αν όμως οι Ισπανοί επικρατήσουν στις δύο αναμετρήσεις που απομένουν και, παράλληλα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χάσει από το Μαυροβούνιο, τότε η Εθνική αποκλείεται.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 37-32, 50-52, 69-74.

Ελλάδα: Τολιόπουλος, Κόνιαρης 9 (1), Κώττας 2, Οικονομόπουλος, Μήτογλου 26 (1), Μουράτος 5, Τσαλμπούρης 4, Μπιλλής 3, Σταμάτης 6, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 14 (2).

Σερβία: Πένο 12 (1), Σίμιτς 2, Τσάραπιτς, Οστοϊτς 2, Τζόκοβιτς 2, Μαρίνκοβιτς 8 (2), Ντόκοβιτς 11 (1), Λαζάρεβιτς 16 (1), Πάβλοβιτς 7 (1), Ραντοβάνοβιτς 4, Βούτσετιτς 10, Κάρατζιτς.

Στο μεταξύ, μία κίνηση του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδας εφήβων, Ηλία Παπαθεοδώρου, 22 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της παράτασης στον προχτεσινό αγώνα με την Ισπανία, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Πιο συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έβγαλε τη διαπίστευσή του, πήγε ως την άλλη άκρη του πάγκου και την πέταξε στον καλαθοσφαιριστή που καθόταν στον πάγκο Αντώνη Κόνιαρη. Στη συνέχεια κινήθηκε προς αυτόν και η κάμερα δείχνει ότι τον σπρώχνει. Η Εθνική Εφήβων εκείνη τη στιγμή ήταν μπροστά στο σκορ με 87-82 και η Ισπανία είχε κερδίσει τρεις βολές μετά από φάουλ στον Αλόνσο σε προσπάθεια για τρίποντο.

Για το γεγονός έκαναν δηλώσεις και οι δύο πρωταγωνιστές. Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου εξήγησε: «Οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε θα χτυπούσα αθλητή και ειδικά ένα παιδί 18 ετών. Το χέρι μου έκανε κίνηση στον αέρα από τον εκνευρισμό μου και δεν τον χαστούκισα ποτέ όπως μπορεί κάποιον να ξεγελά η θέση της κάμερας».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Κόνιαρης ανέφερε: «Σχετικά με το δήθεν περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον μου, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ο προπονητής μου δεν με χτύπησε ποτέ. Είναι φανερό ότι η εικόνα ξεγελά. Μου έκανε πολύ έντονες παρατηρήσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν με χτύπησε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ