Κυριακή 27 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Οι εμπρηστές των Βαλκανίων συνεχίζουν

Και πάλι, οι προσδοκίες για ειρήνευση στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με τη συγκρότηση της κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» κατέρρευσαν παταγωδώς. Οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων της ΠΓΔΜ και των αποσπασμάτων του UCK συνεχίστηκαν και κλιμακώθηκαν. Τώρα πλέον κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια.

Ομως το στοιχείο που μόλις προχτές αποκαλύφθηκε είναι η πιο σημαντική απόδειξη για το ρόλο των ΝΑΤΟικών στην περιοχή. Απόδειξη ότι όσο διαρκεί η παρουσία τους στα Βαλκάνια θα μεγαλώνει ο κίνδυνος για μια γενικευμένη σύγκρουση με τη συμμετοχή όλων των χωρών της περιοχής. Ο Αμερικανός διπλωμάτης Ρ. Φρόουικ οργάνωσε συνάντηση εκπροσώπων του UCK με εκπροσώπους αλβανικών κομμάτων της ΠΓΔΜ. Στη συνάντηση που έγινε στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου συζητήθηκαν οι όροι για την κατάπαυση του πυρός και το περιεχόμενο του διαλόγου για την αλλαγή του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

Κατά τ' άλλα, τόσο οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι «συνεταίροι» τους «καταδικάζουν» τις δραστηριότητες του UCK και υποστηρίζουν τις διαδικασίες του πολιτικού διαλόγου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ