Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Στις Μοίρες «ταξιδεύει» το 40ό Φεστιβάλ

Από χτες Τετάρτη, αλλά και σήμερα Πέμπτη 7 Αυγούστου, το 40ό Φεστιβάλ της ΚΝΕ βρίσκεται στις Μοίρες. Με σύνθημα «ΕΕ - ΝΑΤΟ δολοφονούν λαούς και περιβάλλον» μέσα από τις εκδηλώσεις θα αναδειχτεί στη νεολαία και στο λαό της Μεσσαράς ο κίνδυνος που διατρέχει η Μεσόγειος και ιδιαίτερα η περιοχή της Κρήτης να μολυνθεί με χημικά τοξικά απόβλητα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για σήμερα Πέμπτη έχει ως εξής:

Πλατεία Λ. Κλάδου - Μοίρες: Ομιλία από τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα: Νίκος Σφακιανάκης και το συγκρότημά του. «Διαβάτες». «Ωμέγα Ψ - Χ». Γιώργης Βρέντζος (Κάτης).

Οι διοργανωτές προβάλλουν αιτήματα και στόχους πάλης: Να σταματήσει τώρα η καταστροφή των επικίνδυνων χημικών της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου. Απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Οχι άλλο αίμα και καταστροφή του περιβάλλοντος για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ φέρει βαριές ευθύνες για το έγκλημα που εκτυλίσσεται στη Μεσόγειο, αφού σε πλήρη σύμπλευση με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, μετά το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας και τώρα της Παλαιστίνης, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη τη Μεσόγειο.

Απαιτούν: Να σταματήσουν τώρα όλες οι χερσαίες και αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης. Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με το Ισραήλ. Να ανασταλούν άμεσα όλες οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες ΕΕ - Ισραήλ. Να τερματισθεί η ισραηλινή κατοχή και να δημιουργηθεί ανεξάρτητο, βιώσιμο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να αναγνωρισθεί το παλαιστινιακό κράτος, ως μέλος του ΟΗΕ. Να γκρεμισθεί το απαράδεκτο τείχος που χωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Οχθη και τη Γάζα. Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών. Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων. Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

Οι εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στο Ν. Ηρακλείου θα κορυφωθούν στις 12-13 Σεπτέμβρη, στο Κομμένο Μπεντένι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ