Κυριακή 10 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Λευκοχώρα τιμά τον Α. Τάσσο

«Αγρότισσες» (ξυλογραφία)
«Αγρότισσες» (ξυλογραφία)
Στις 3 του περασμένου Μάρτη συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση ενός μεγάλου εικαστικού καλλιτέχνη και προπάντων προτύπου ανθρώπου και αγωνιστή, «στρατευμένου» - εφ' όρου ζωής - με το λαό και τα οράματά του για λευτεριά, σοσιαλιστική προκοπή, ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς. Αναφερόμαστε στον πασίγνωστο στο πανελλήνιο αγωνιστή της ΕΑΜικής Αντίστασης, κομμουνιστή ζωγράφο, χαράκτη Α. Τάσσο, κατά κόσμον Τάσσο Αλεβίζο.

Με αφορμή αυτή την επέτειο η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος», η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος Λευκοχωριτών συνδιοργανώνουν μια έκθεση - αφιέρωμα τιμής και μνήμης στη ζωή και το έργο του. Η έκθεση, με τίτλο «Το Θέρος στη Μεσσηνιακή γη», αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πραγματοποιείται στη γενέτειρα του Α. Τάσσου, τη Λευκοχώρα Μεσσηνίας.

Η έκθεση - αφιέρωμα θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 31 Αυγούστου (ώρες λειτουργίας καθημερινά 6-8.30 μ.μ.). Εκτός από εικαστικά έργα, η έκθεση περιλαμβάνει και έκθεση φωτογραφιών που τράβηξε ο καλλιτέχνης, ως πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία χαρακτικών του. Παράλληλα θα υπάρξουν και επιμέρους εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν το όλο αφιέρωμα (προβολές, ομιλίες, συζητήσεις).

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 8/8 (8 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκοχώρας. Την ίδια ημέρα, στις 9 μ.μ., έγινε προβολή ταινίας και συζήτηση για τη ζωή και το έργο του.

Αύριο 11 Αυγούστου (8.30 μ.μ.) θα προβληθεί ντοκιμαντέρ και θα γίνει συζήτηση με θέμα «Ο Α. Τάσσος και η χαρακτική τέχνη». (Υπεύθυνος και συντονιστής του αφιερώματος είναι ο Μιχάλης Αλεβίζος - 210-9023165, 6976518626).

Να σημειώσουμε ότι το χειμώνα του 2013, στη Λευκοχώρα Μεσσηνίας ιδρύθηκε η πολιτιστική ομάδα «Α. Τάσσος», ως συνέχεια της Εταιρείας Εικαστικών Τεχνών «Α. Τάσσος» που ιδρύθηκε μετά το θάνατο του δημιουργού, με σκοπό τη διαφύλαξη, διατήρηση και προβολή του έργου του Α. Τάσσου, αλλά και την προβολή έργων άλλων εικαστικών καλλιτεχνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ