Σάββατο 9 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EUROPA LEAGUE
Βατή κλήρωση για τις ελληνικές ομάδες

Eurokinissi

Καλή μπορεί να θεωρηθεί η χτεσινή η κλήρωση για τα πλέι-οφ του Europa League και για τις τρεις ελληνικές ομάδες. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει με τη Μίντιλαντ, ο ΠΑΟΚ με την Ζίμπρου και ο Αστέρας με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο ΠΑΟ και ο Αστέρας θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι σε Λεωφόρο και Τρίπολη αντίστοιχα, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ταξιδέψει στο Κισινάου. Οι πρώτες αναμετρήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 21 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί μια εβδομάδα αργότερα, στις 28 του ίδιου μήνα. Πρέπει να επισημάνουμε ότι το εκτός έδρας ματς του Αστέρα Τρίπολης θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, κάτι που αποτελεί ένα θετικότατο στοιχείο για την ελληνική ομάδα.

Αντίθετα, η κληρωτίδα έβγαλε δύσκολες αντιπάλους για τις κυπριακές ομάδες. Η ΑΕ Λεμεσού καλείται να αντιμετωπίσει την Τότεναμ, η Ομόνοια αντιμετωπίζει τη Ντιναμό Μόσχας, με το πρώτο παιχνίδι στην Κύπρο, ενώ και ο Απόλλων Λεμεσού θα παίξει με τη Λοκομοτίβ.

Τα ζευγάρια για τα πλέι-οφ του Europa League είναι τα εξής: Σαράγεβο - Γκλάντμπαχ, Αστάνα - Βιγιαρεάλ, Τσβόλε - Σπάρτα Πράγας, Αστέρας Τρίπολης - Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντνίπρο - Χάιντουκ Σπλιτ, Καραμπάκ - Τβέντε, Ελσίνκι - Ραπίντ Βιέννης, Ζίμπρου - ΠΑΟΚ, Ομόνοια - Ντιναμό Μόσχας, Λιόν - Αστρα, Νέφτσι - Παρτιζάν, Ελφσμποργκ - Ρίο Αβε, Καραμπούκ - Σεντ Ετιέν, Παναθηναϊκός - Μίντιλαντ, Γκρασχόπερς - Μπριζ, Ριέκα - Σέριφ, Απόλλων Λεμεσού - Λοκομοτίβ Μόσχας, Γιουνγκ Μπόις - Ντέπρετσεν, Σπάρτακ Τρνάβα - Ζυρίχη, ΑΕ Λεμεσού - Τότεναμ, Ντιναμό Μινσκ - Νασιονάλ Μαδέιρα, Πετρολούλ - Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Τραμπζονσπορ - Ροστόφ, Σπλιτ - Τορίνο, Ακτόμπε - Λέγκια Βαρσοβίας, Λόκερεν - Χαλ, Ρουχ - Μέταλιστ, Αϊντχόφεν - Σαχτιόρ, Στιάρναν - Ιντερ, Φέγενορντ - Ζόρια, Σοσιεδάδ - Κρασνονταρ.


Σε ό,τι αφορά τα πλέϊ οφ του Champions League η κλήρωση, που έγινε χτες, έβγαλε τα εξής ζευγάρια: Μάριμπορ - Σέλτικ, Σάλτσμπουργκ - Μάλμε, Ααλμποργκ - ΑΠΟΕΛ, Στεάουα Βουκουρεστίου - Λουντογκόρετς Ράζγκραντ, Σλόβαν Μπρατισλάβα - ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Μπεσίκτας - Αρσεναλ, Σταντάρ Λιέγης - Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης, Κοπεγχάγη - Λεβερκούζεν, Λιλ - Πόρτο, Νάπολι - Αθλέτικ Μπιλμπάο. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 19-20 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 26-27/8.

Οι νικητές από τα 10 ζευγάρια παίρνουν το «εισιτήριο» για τη φάση των ομίλων του Champions League, όπου έχουν προκριθεί αυτόματα άλλες 22 ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού.

  • Η UEFA απέκλεισε τη Λέγκια Βαρσοβίας από τα πλέι-οφ του Champions League επειδή χρησιμοποίησε παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στη Σέλτικ και έτσι η σκωτσέζικη ομάδα θα πάρει τη θέση των Πολωνών. Ο παίκτης της Λέγκια Μπερεζίνσκι, που είχε τιμωρία από την περσινή σεζόν, πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξε μόλις δύο λεπτά με το σκορ να είναι 2-0 υπέρ της Λέγκιας. Τελικά, χάρη σε αυτό το λάθος, η Σέλτικ πήρε το ματς στα χαρτιά με 3-0 και, χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 4-1 στην ήττα της στον πρώτο αγώνα της Πολωνίας, πέρασε στα πλέι-οφ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ