Σάββατο 9 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΙΣΜΟΣ 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 11.20 χτες το πρωί σε θαλάσσια περιοχή νότια του Ηρακλείου Κρήτης. Οπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 30 χιλιόμετρα νότια του Τυμπακίου και ήταν επιφανειακή.

ΒΑΡΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ενός Ιταλού στους Παξούς από ταχύπλοο. Ο Ιταλός κολυμπούσε κοντά στο νησάκι της Παναγιάς, στο λιμάνι του Γάιου, όταν το ταχύπλοο πέρασε σχεδόν από πάνω του και του προκάλεσε μερικό ακρωτηριασμό του αντιβραχίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού και θα γινόταν χειρουργείο για τη συγκόλληση του άκρου. Ο οδηγός του ταχύπλοου αναζητείται.

ΠΛΗΘΟΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ φέρεται να είχε στην κατοχή του ένας 57χρονος που συνελήφθη στην Ελευσίνα. Κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητό του στα διόδια της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, στην Ελευσίνα, βρέθηκαν χάντρες, περιδέραια, κρίκοι, βελόνες και καρφίτσες, που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανήκουν στους ύστερους μυκηναϊκούς χρόνους. Επίσης, κατασχέθηκαν ένα μικρό σιδερένιο σκαπτικό εργαλείο, ένα γκλοπ και πέντε μαχαίρια διαφόρων τύπων και διαστάσεων. Στο σπίτι του 57χρονου βρέθηκε ένα μαρμάρινο κιονόκρανο παλαιοχριστιανικής περιόδου κορινθιακού ρυθμού και δύο τεμάχια συνανήκοντα και συγκολλώμενα με το προαναφερόμενο μαρμάρινο κιονόκρανο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ