Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά

Μεγάλη ήταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχτές το βράδυ στην περιοχή μεταξύ Βλαχάτων και Λουρδά Κεφαλονιάς. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο, κάτι που κατέστη δυνατό χτες το πρωί. Σύμμαχος της φωτιάς ήταν οι ισχυρότατοι άνεμοι που έπνεαν στο νησί και άλλαζαν συνεχώς την κατεύθυνσή της. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκαν περίπου 250 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης και καλλιεργειών. Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη πυρκαγιά, στο ίδιο σημείο μέσα στις τελευταίες 15 μέρες.

Πριν προλάβουν να σβήσουν και οι τελευταίες εστίες, νέο μέτωπο έκανε την εμφάνισή του χτες το μεσημέρι έξω από το χωριό Κοριάνα που βρίσκεται κοντά στα Κουρκουμελάτα. Η φωτιά έσβησε χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής και στις ρίψεις νερού που πραγματοποίησαν ένα ελικόπτερο και δύο ψεκαστικά αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ».

Υπό έλεγχο είχαν τεθεί και οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν κοντά στη Νεράιδα Στυλίδας και στις Αιγιές Λακωνίας. Στην τελευταία επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 11 άνδρες πεζοπόρο, δύο βυτιοφόρα, ένα ελικόπτερο και δύο «Πετζετέλ».

Από τις 6 το πρωί της Κυριακής και μέσα σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν 79 δασικές πυρκαγιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ