Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Εξαπλώνεται ο καταρροϊκός πυρετός

Διαστάσεις παίρνει ο καταρροϊκός πυρετός στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ακτίου - Βόνιτσας, η ασθένεια εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα και μετά την εμφάνιση των πρώτων εστιών σε κοπάδια του Δήμου Θέρμου, οι ενδείξεις δείχνουν ότι υπάρχει επέκταση και σε άλλες περιοχές στο νομό.

Οπως σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του κτηνιατρικού και λοιπού προσωπικού των δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών, που βρίσκονται για χρόνια υποστελεχωμένες εξαιτίας της κυβερνητικής αδιαφορίας για την κάλυψη των αναγκών και με περιορισμένες τις δυνατότητες μετακινήσεων του ελάχιστου προσωπικού τους, η ολιγωρία εκ μέρους κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμων συμβάλλει στην ταχύτατη επέκταση των εστιών».

Οπως τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», οι κτηνοτρόφοι της περιοχής βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση εξαιτίας των χαρατσιών, των φόρων, του πετσοκόμματος των επιδοτήσεων και συνολικά της αντιαγροτικής πολιτικής που χρόνια τώρα ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Η απαίτησή της είναι άμεσα ο Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας, σε συνεννόηση με την περιφέρεια, να προβεί σε ψεκασμούς σε λιμνάζοντα νερά που βρίσκονται εντός ορίων του δήμου (Λίμνη Βουλκαριά - Αβελαριά - βάλτος Ζαβέρτας - περιοχή Ζευγάρι Κατούνας κ.λπ). Επίσης, ο δήμος, σε συνεννόηση με την περιφέρεια, να πάρει όλα τα μέτρα για να χορηγηθούν δωρεάν φάρμακα στους κτηνοτρόφους που απαιτούνται για την πρόληψη και καταπολέμηση της ασθένειας.

Τέλος, ζητά από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του νομού άμεσα να συγκαλέσει σύσκεψη στην έδρα του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας με θέμα την ενημέρωση των κτηνοτρόφων γύρω από το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ