Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Κατερίνη, Θήβα, Σπάρτη και Σάμο...

Σήμερα στο Φεστιβάλ της Κατερίνης θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών έχουν ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη, ενώ παράλληλα προγραμματίζονται και γίνονται και μικρότερες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Παρασκευή, είναι η δεύτερη μέρα των κεντρικών εκδηλώσεων στην Κατερίνη, που γίνονται στο αμφιθέατρο του Πάρκου και αρχίζουν στις 8.30 μ.μ. Το σημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στον Νίκο Μπελογιάννη, με αφήγηση και μουσική. Ομιλία από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Λαϊκό γλέντι με τους Χρ. Μαστορογιάννη, Γ. Γαργαετίδη, Δ. Γεωργούση. Στο μαθητικό στέκι θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στην ΕΠΟΝ.

Επίσης σήμερα, Παρασκευή γίνεται το Φεστιβάλ της Θήβας, που αρχίζει στις 8.30 μ.μ. και φιλοξενείται στο θερινό κινηματογράφο «Σόνια». Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει: Προβολή βίντεο, με θέμα «Τα τάγματα ασφαλείας στην κατοχή και στον εμφύλιο». Παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» του Ρατζανί Πάλμε Ντατ, από τον Μάκη Μακρή, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Αφιέρωμα στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΔΣΕ από την ΟΒ Μαθητών Θήβας της ΚΝΕ. Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι με την Αγγελική Λαζάρου.

Αύριο Σάββατο, το Φεστιβάλ σταθμεύει στη Σπάρτη, στην πλατεία Ευαγγελίστριας, με όμορφο πρόγραμμα που περιλαμβάνει: Συναυλία από τους «KAZOORA», «ΤΑΜΠΑ-ΝΤΟΥΜΠΑ», B.I.T (Braveiron tongue) withB-boy StyleD (Break Dance). Μαθητικό συγκρότημα από το Μουσικό Λύκειο Σπάρτης. Αφιέρωμα από μαθητές, με τίτλο «Η πάλη ενάντια στο φασισμό». Συναυλία με τους Θάνο Μικρούτσικο και Ρίτα Αντωνοπούλου. Ομιλία από τον Τάσο Αντωνίου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αύριο Σάββατο, γίνεται Φεστιβάλ και στο Βαθύ της Σάμου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Επίδειξη Kick Boxing από τη σχολή του Παναγιώτη Λιάκου, παρουσίαση της συλλογικής ερευνητικής εργασίας μαθητών του νησιού που πήραν μέρος στον αντίστοιχο διαγωνισμό της ΚΝΕ, ομιλία από τον Θανάση Παπαθανασίου, στέλεχος της ΚΝΕ, μουσική παράσταση από το σχήμα «Τρικυμία εν Υδρία», με μελοποιημένα έργα και απαγγελία ποιημάτων του κομμουνιστή ποιητή Μπέρτολτ Μπρεχτ ενάντια στο φασισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ