Σάββατο 23 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Χαλκιδική

Αναστατώθηκε η Χαλκιδική χτες το πρωί από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή. Η πρώτη σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 7.22 π.μ., και πέντε λεπτά αργότερα σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών. Ακολούθησαν σεισμικές δονήσεις μικρότερου μεγέθους των 3,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 17 χλμ. δυτικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας, στο θαλάσσιο χώρο. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ. Εγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Χαλκιδική και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, όμως δεν μπορούν να πουν αν ο σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος. Εκτιμούν πως πρόκειται για συνηθισμένες για τα δεδομένα της περιοχής δονήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, μικρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στη Νέα Σκιώνη.

  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 προχτές το βράδυ, κοντά στην Κάρπαθο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση έγινε περίπου 47 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού και είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων. Από το σεισμό δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ