Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Κινητοποίηση σήμερα για τους παιδικούς σταθμούς

Κινητοποίηση για τους παιδικούς σταθμούς διοργανώνουν σήμερα Παρασκευή, στις 10 π.μ., στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα, η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ. Στην κινητοποίηση καλεί επίσης το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας.

Στην ανακοίνωσή τους, σημειώνουν: «Συνολικά στην Αχαΐα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατατέθηκαν αιτήσεις για 3.106 παιδιά, ενώ 1.860 είναι οι προσφερόμενες θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αρα μένουν εκτός, πάνω από 1.200 παιδιά.

Στο Δήμο Πατρέων μένουν εκτός παιδικών σταθμών περίπου 740 παιδιά αφού, σύμφωνα με στοιχεία, έγιναν συνολικά 1.777 αιτήσεις, ενώ η δυναμικότητα των σταθμών εξυπηρετεί μόλις 1.035. Στην πραγματικότητα, τα παιδιά που μένουν εκτός είναι πολύ περισσότερα, αφού κάνοντας πιο αυστηρές τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, πολλοί γονείς δεν υπέβαλλαν καν αίτηση καθώς ήξεραν εκ των προτέρων ότι θα κοπούν».

«Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασική ανάγκη. Και ως τέτοια πρέπει ν' αντιμετωπίζεται», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ