Τρίτη 2 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Ανάγκη λαϊκής οργάνωσης

Η πυρκαγιά στα χωριά Αμυγδαλοκεφάλι, Λιβάδια Κισσάμου Χανίων, που έκαψε μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών, πάνω από χίλια στρέμματα ελαιόδεντρα, δασικές εκτάσεις πάνω από δύο χιλιάδες στρέμματα, έφερε με δραματικό τρόπο στην επιφάνεια τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον, το βιος και η ζωή του λαού, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται:

«Οι ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικό εξοπλισμό είναι μεγάλες, η χρηματοδότηση των δήμων για μέτρα πρόληψης είναι μηδαμινές. Το ΚΚΕ καιρό τώρα προειδοποιούσε με παρεμβάσεις μέσα και έξω από τη Βουλή, τόσο την κυβέρνηση όσο και τις προηγούμενες για την επικινδυνότητα της κατάστασης, για το ενδεχόμενο νέων καταστροφών, για τη λήψη μέτρων δασοπροστασίας καθώς και αντιπλημμυρικών έργων. Οι ευθύνες που τους βαραίνουν είναι μεγάλες. Το ΚΚΕ υποστηρίζει αποφασιστικά τη λήψη νέων μέτρων και τη δημιουργία κατάλληλης υποδομής που θα συμβάλει στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους. Υποστηρίζει την άμεση στήριξη και αποζημίωση των πληγέντων στο 100% των ζημιών και την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. Η πείρα που έρχεται από τις καταστροφές των τελευταίων χρόνων στο νομό Χανίων αλλά και σε όλη την Ελλάδα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αδιαφορία ή κωλυσιεργία.

Για άλλη μια φορά - τονίζει - τέθηκε εκ των πραγμάτων η ανάγκη της λαϊκής οργάνωσης και η σημασία της λαϊκής επαγρύπνησης και παρέμβασης που φάνηκε με την αυτοθυσία των κατοίκων της περιοχής δίπλα στο Πυροσβεστικό Σώμα, που με αυτοθυσία έδωσε και αυτό τη μάχη της πυρόσβεσης».

Οι πυροσβέστες

Ανακοίνωση για τους αλλεπάλληλους σοβαρούς τραυματισμούς των πυροσβεστών που εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εξέδωσε και η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών. Ανάμεσα σε άλλα, καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης προς το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, που με την πολιτική της αφήνει εκτεθειμένο στους κινδύνους που προκαλούνται από την εντατικοποίηση της εργασίας και τις αντίξοες εργασιακές συνθήκες. Επίσης, καλούν την πανελλήνια Ομοσπονδία των πυροσβεστικών υπαλλήλων και τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας, να πραγματοποιήσουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την ουσιαστική στήριξη των τραυματισθέντων συναδέλφων μας και των οικογενειών τους, μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους και να εξαγγείλουν άμεσα την έναρξη συνεχόμενων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, με στόχο τη διεκδίκηση των βασικών αιτημάτων των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις καταστροφές (2018-07-24 00:00:00.0)
Τεράστιες οι καταστροφές και οι κυβερνητικές ευθύνες (2012-08-26 00:00:00.0)
Η καταστροφή ήταν αποτέλεσμα μη λήψης μέτρων! (2008-07-31 00:00:00.0)
Για τις πυρκαγιές (2007-07-25 00:00:00.0)
Δεν υπήρχε σχέδιο πρόληψης (2000-08-29 00:00:00.0)
Φυσική κατάληξη της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής (1998-07-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ