Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε οδό Τάκη Τσιόγκα μετονομάστηκε δρόμος στη Λάρισα

Μια λιτή εκδήλωση διοργάνωσε χτες το Εργατικό Κέντρο

Η νέα σήμανση στην πρώην οδό Καλλιθέας, στη Λάρισα
Η νέα σήμανση στην πρώην οδό Καλλιθέας, στη Λάρισα
Το όνομα του πρόωρα χαμένου Τάκη Τσιόγκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή του Κόμματος και επί χρόνια προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, φέρει από χτες η πρώην «οδός Καλλιθέας» της Λάρισας. Η μετονομασία έγινε χτες το πρωί, παρουσία της οικογένειας του στελέχους του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος, συντρόφων και συναγωνιστών του, δίπλα στο χώρο όπου έχει προβλεφθεί η ανέγερση του νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου.

Σε λιτή εκδήλωση που οργάνωσε στο χώρο το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, μίλησε ο πρόεδρός του, Τάσος Τσιαπλές. Ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «Η μετονομασία της οδού Καλλιθέας σε Τάκη Τσιόγκα, έγινε με απόφαση του απελθόντος Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από αίτημα της Διοίκησης του ΕΚΛ, που είχαμε υποβάλει εδώ και αρκετό καιρό. Αποτελεί μια ακόμα τιμή στην πολύχρονη προσφορά και δράση του κομμουνιστή προέδρου του ΕΚΝΛ Τάκη Τσιόγκα στο εργατικό κίνημα της περιοχής μας, του πάντα πιστού στα ταξικά συμφέροντα της εργατικής τάξης και στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, στο πλευρό χιλιάδων άλλων ταξικών αγωνιστών.

Αυτόν το δρόμο συνεχίζουμε αταλάντευτα και σήμερα, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που περικλείει η κατάσταση, για την ταξική ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, ως βασική προϋπόθεση για να μπορέσει η εργατική τάξη να ανατρέψει τη βάρβαρη κατάσταση στην οποία την έχουν οδηγήσει το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι πολιτικές διαχείρισής του και να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και τα προβλήματα που τη βασανίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ