Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ συνεχίστηκε, χτες, στον Κορυδαλλό η δίκη των Α. Δ. Μπουρζούκου, Α. Ντάλιου, Δ. Πολίτη, Φ. Χαρίση, Γ. Μιχαηλίδη και Ν. Ρωμανού, που πιάστηκαν για τη διπλή ληστεία σε τράπεζα και στα ΕΛΤΑ, την 1η Φλεβάρη του 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης και κατηγορούνται για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ο εισαγγελέας, Γρ. Πεπόνης, πρότεινε ενοχή αλλά υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι δεν έχουν συμμετοχή στην εν λόγω οργάνωση. Επίσης, ότι κανένα αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται, και αυτό της ληστείας, είναι υπό το πρίσμα του 187Α (σ.σ. «τρομονόμου»). Τέλος, εκτός από το ελαφρυντικό της μεταεφηβικής ηλικίας, πρότεινε το ιδιαίτερο ελαφρυντικό ότι οι κατηγορούμενοι συμπεριφέρθηκαν καλά σε αυτούς που εμπλέκονταν στην πράξη (π.χ. στον κόσμο μέσα στην τράπεζα) και ότι δεν διακινδύνευσαν ανθρώπινη ζωή.

ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ: Εικοσιένα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία στην Αττική τον Αύγουστο, στους δρόμους του Λεκανοπεδίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, τον περασμένο μήνα έγιναν 411 τροχαία ατυχήματα με 538 παθόντες. Τα 21 ήταν θανατηφόρα με ισάριθμους νεκρούς, τα 17 σοβαρά με 21 τραυματίες και τα 373 ελαφρά με 496 ελαφρά τραυματίες. Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 26.224 τροχονομικές παραβάσεις, από τις οποίες 468 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος. Μεταξύ αυτών 745 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 81 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.596 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 843 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 1.360 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

ΕΝΑΣ 47ΧΡΟΝΟΣ συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης μετά από επιχείρηση που στήθηκε στο Μενίδι, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε δύο δολοφονίες, δύο απόπειρες, 10 ληστείες, αρκετές διαρρήξεις και μία απαγωγή. Μάλιστα, ομολόγησε τη συμμετοχή του στις δύο ανθρωποκτονίες. Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής ο 47χρονος είναι ένας από τους δράστες απαγωγής 41χρονου Ρομά, μέσα από καταυλισμό στον Ασπρόπυργο, κατά την οποία πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 41χρονο. Παράλληλα, φέρεται να εμπλέκεται στη δολοφονία ενός 63χρονου, στα τέλη του περασμένου Απρίλη, στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια ληστείας.

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 87 κιλών χασίς που βρίσκονταν κρυμμένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού 60χρονου, στο Βόλο, προχώρησαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ