Τρίτη 9 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Οχι άλλο αίμα για τα κέρδη των καπιταλιστών

Σε ανακοίνωσή του, για το νέο εργοδοτικό έγκλημα στην Τουρκία το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η ανάπτυξη του καπιταλισμού, είναι βαμμένη με το αίμα των εργατών.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του ταξικού εργατικού κινήματος της Ελλάδας στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Τουρκίας που, μόλις λίγους μήνες μετά το έγκλημα στα ορυχεία της Σόμα, θρηνούν ακόμη 10 νεκρούς συναδέλφους τους, αποτέλεσμα της προσπάθειας των ντόπιων εργολάβων να αυξήσουν τα κέρδη τους, μην παίρνοντας τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας».

Σε άλλο σημείο προσθέτει: «Οι εξελίξεις στην Τουρκία και τα καθημερινά εγκλήματα εις βάρος της εργατικής τάξης, σε μια χώρα που ο καπιταλισμός βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης είναι διδακτικές και για τους εργαζόμενους της Ευρώπης και της Ελλάδας. Στην Ελλάδα, οι καπιταλιστές ζητούν θυσίες από τους εργαζόμενους για να βγούμε από την κρίση, στην Τουρκία οι εργάτες σκοτώνονται για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη. Η εργατική τάξη είτε στην κρίση, είτε στην ανάπτυξη θα θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού των μονοπωλίων.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών και στους συναδέλφους τους. Καταγγέλλει τις συλλήψεις των διαδηλωτών, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο εργοδοτικό έγκλημα και καλεί για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Καλούμε την εργατική τάξη να δυναμώσει το κίνημά της, τις οργανώσεις της, απαιτώντας άμεσα την εφαρμογή και βελτίωση των κανονισμών Υγιεινής και Ασφάλειας, συγκροτώντας και δραστηριοποιώντας Αγωνιστικές Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ