Κυριακή 14 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
40ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μεγάλη γιορτή στη Θεσσαλονίκη και πλώρη για την κορύφωση στην Αθήνα

Από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Από τις εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν χτες οι εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Για τρεις μέρες, το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά μετατράπηκε σε μια απέραντη κόκκινη νεανική πολιτεία. Πλημμύρισε από χιλιάδες νέους που έδωσαν το «παρών» στο προσκλητήριο της ΚΝΕ με εισηγήτρια την Ελένη Μπέλου μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Ενώ χτές αναμενόταν να πραγματοποιηθεί η κεντρική πολιτική ομιλία με ομιλητή τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος τυο ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μέσα από τις τριήμερες εκδηλώσεις και τη συμμετοχή της νεολαίας, αναδείχθηκαν οι δεσμοί της πρωτοπόρας νεολαίας του ΚΚΕ με τους νέους των θρανίων, των αμφιθεάτρων, της δουλειάς, η απήχηση που βρίσκει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Πολλοί ήταν οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που έκαναν το βήμα για πρώτη φορά και προσέγγισαν την ΚΝΕ και το ΚΚΕ.

Συμμετείχαν στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν για την ανεργία, για τις εξελίξεις στα ΑΕΙ - ΤΕΙ και την οργάνωση του αγώνα, για το μαθητικό κίνημα που βρίσκεται αντιμέτωπο με τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το νέο σχολείο της αγοράς αλλά και στη συζήτηση για τις φανερές και αθέατες όψεις των αλλαγών στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Απόλαυσαν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιελάμβανε μεγάλες συναυλίες, αφιερώματα, θεατρικά, παραδοσιακά και λαϊκά γλέντια.

Αντίστοιχα μεγάλα και όμορφα Φεστιβάλ έγιναν χτες και προχτές στην Πάτρα, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, τα Γιάννενα και πολλές ακόμα πόλεις.

Το ταξίδι σε όλη την Ελλάδα βάζει πλώρη κορύφωσης πια για τις κεντρικές εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα πραγματοποιηθούν στις 18, 19 και 20 Σεπτέμβρη, στο πάρκο «Αντ. Τρίτση» στο Ιλιον Αττικής, με πλούσιο πρόγραμμα που παρουσιάζουμε αναλυτικά σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ