Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι μετανάστες εξακολουθούν να πνίγονται στη Μεσόγειο

Δεν έχει τελειωμό το δράμα των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών που πνίγονται στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που προκαλούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η καπιταλιστική βαρβαρότητα στη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Ενα νέο ναυάγιο πλοιαρίου που μετέφερε Αφρικανούς μετανάστες σημειώθηκε χτες στα ανοικτά της Λιβύης. Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης υπολογίζει ότι μπορεί και να φτάνουν σε 500 τα άτομα που επέβαιναν σε αυτό, που εικάζεται ότι οι περισσότεροι είναι νεκροί καθώς συνέχεια βρίσκονται πτώματα να επιπλέουν. Το σκάφος βυθίστηκε στα ανοικτά της Λιβύης, σύμφωνα με το λιβυκό Ναυτικό, καθώς προσπαθούσε να φτάσει τις ευρωπαϊκές ακτές, ενώ γίνεται λόγος για 36 διασωθέντες ανάμεσά τους και 3 γυναίκες. Η τραγωδία συνέβη κοντά στην Τατζούεα, ανατολικά της πρωτεύουσας Τρίπολης. Από την άλλη πλευρά της Μεσογείου, την Ιταλία, το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό επενέβη την Κυριακή για τη διάσωση επιβαινόντων σκάφους που βρισκόταν σε απόσταση 60 μιλίων από τις λιβυκές ακτές. Οι 95 μετανάστες που επέβαιναν σε εκείνο το σκάφος μεταφέρθηκαν σε χώρους κράτησης, όπως και άλλοι 9 που είχαν εντοπιστεί την ίδια μέρα στην περιοχή της Λαμπεντούζα.

Επίσης, το Σάββατο ναυάγησε άλλο σκάφος, 300 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Μάλτας, που επίσης μετέφερε μετανάστες από χώρες της Αφρικής. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 ανθρώπους από τους οποίους διασώθηκαν 7 ανάμεσά τους και 2 μικρά παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ