Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκθεση φωτογραφίας «Αιγαιομορφία»

Εκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας, με τίτλο «Αιγαιομορφία» του φωτογράφου Γιάννη Γιαννέλου, παρουσιάζεται στο Ιδρυμα Ευγενίδου έως 16 Νοέμβρη. Μεγάλων διαστάσεων, ασπρόμαυρες φωτογραφίες εμφανίζουν το Αιγαίο πέλαγος και τα νησιά του με ένα μοναδικό, αισθαντικό τρόπο. Οπως ο ίδιος ο φωτογράφος αναφέρει «προσπάθησα όλη την εμπειρία να τη διηγηθώ με ένα σύνολο φωτογραφιών, λουσμένο στο φως του ήλιου, που να προσκαλεί σε ταξίδια, σε ονειροπολήσεις, σε παρομοιώσεις και να οδηγεί τελικά στην αφύπνιση των επιθυμιών μας».

Ο Γιάννης Γιαννέλος έχει πλούσια εμπειρία στη φωτογραφία. Ξεκίνησε νωρίς με τη φωτογραφία τοπίου και την αρχαιολογική φωτογραφία, έχει εκδώσει δεκάδες φωτογραφικά λευκώματα, ενώ προσμετρά εκατοντάδες ώρες λήψεων από ελικόπτερο. Αλλωστε, οι πτήσεις με ελικόπτερο βοήθησαν τον Γιάννη Γιαννέλο να «αντιληφθεί» το Αιγαίο με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η έκθεση «Αιγαιομορφία» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ: Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που φιλοξενείται έως τις 23 Οκτώβρη στο Ιδρυμα Ευγενίδου. Εξάλλου, μεγάλο μέρος των εντυπωσιακών φωτογραφιών και αυτής της έκθεσης, προέρχεται από το εκπληκτικό αρχείο των φωτογραφιών του Γιάννη Γιαννέλου με το Αιγαίο άνωθεν. Ωρες λειτουργίας καθημερινά 10.00 - 20.00 (εξαιρούνται οι επίσημες αργίες). Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ