Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα προνόμια με μανδύα την «υγιή» επιχειρηματικότητα

Τη θέσπιση «λευκού μητρώου» για τις «κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις» επανέλαβε ο υφυπουργός Εργασίας

Διάλεξη για τη συμφιλίωση των εργαζόμενων και του λαού με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, έκανε προχτές ο υφυπουργός Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με θέμα «Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη». Οσα είπε για τις «κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις» ήταν ο μανδύας για να προαναγγείλει νέα προνόμια για τους «υγιείς» επιχειρηματικούς ομίλους, όπως παραπέρα φοροαπαλλαγές.

Οπως ανέφερε, «η συνολική επίδοση μιας επιχείρησης πρέπει να υπολογίζεται με βάση τη συνδυασμένη συνεισφορά της στην οικονομική ευημερία, στην περιβαλλοντική ποιότητα και στο κοινωνικό κεφάλαιο» και γι' αυτό «αναζητούμε τις κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις, οι οποίες προάγουν τις κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις. Επενδύσεις δηλαδή που συσχετίζουν τις χρηματοοικονομικές ανάγκες μιας επένδυσης με τη συνεισφορά της στην κοινωνία»!

Γι' αυτό, κατέληξε, «πρέπει να θεσμοθετηθεί η "ρήτρα απασχόλησης" σε κάθε οικονομική και αναπτυξιακή διαδικασία. Να επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην απασχόληση και δεν παρουσιάζουν φαινόμενα παραβατικότητας στα εργασιακά»! Επιστέγασμα όλων αυτών είναι το «Λευκό Μητρώο», το οποίο, σύμφωνα με τον υφυπουργό, «θα αναδείξει τις κοινωνικά υπεύθυνες επιχειρήσεις. Σε ανταπόδοση, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν φορολογία και ελαφρύνσεις ανάλογα με τη συνεισφορά τους σε θέσεις εργασίας και θα καταγράφονται στο "λευκό μητρώο" αν έχουν καλύψει τις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις»!

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας, εξύμνησε και αυτός την επιχειρηματικότητα, για να καταλήξει προκλητικά: «Οι υγιείς επιχειρήσεις, οι ανοικτές στην κοινωνία, το επιχειρείν συμφιλιωμένο με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, είναι τμήμα ενός μοντέλου που θα μας βγάλει από τη μεγάλη κρίση. Είναι το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον των νέων ανθρώπων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ