Παρασκευή 26 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στον εισαγγελέα για τον επανέλεγχο των συμβάσεων

Στον εισαγγελέα έστειλε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, τις εκθέσεις επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για πέντε από τους δήμους που αρνούνται να στείλουν τα στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Υπενθυμίζεται ότι πραγματικός σκοπός και της «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων και του επανελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου είναι να «νομιμοποιήσουν» νέες απολύσεις και μακροπρόθεσμα να αποτελούν εργαλεία χειραγώγησης και υποταγής των εργαζομένων.

Οι πέντε δήμοι για τους οποίους γίνεται λόγος είναι οι Δήμοι Χαλανδρίου, Λαρίσης, Νικαίας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πατρέων και Ζωγράφου. Η αποστολή στοιχείων στον εισαγγελέα όπως και η πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου, που έκρινε ότι η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην «αξιολόγηση» είναι παράνομη όπως και κάθε απεργία που στοχεύει στην κατάργηση αντεργατικών νόμων, σηματοδοτούν την ένταση του κυβερνητικού αυταρχισμού προκειμένου να εφαρμοστούν χωρίς «εμπόδια» οι αντιλαϊκές πολιτικές.

Σε χθεσινή συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προσπάθησε να συγκαλύψει τον πραγματικό στόχο του επανελέγχου των συμβάσεων, ισχυριζόμενος ότι είχαν γίνει παρατυπίες κατά τη μετατροπή. Δεν λέει ότι ο έλεγχος για πλαστά πιστοποιητικά διεξάγεται εδώ και καιρό και επομένως καμία σχέση δεν έχει με το σημερινό επανέλεγχο. Ακόμα υπεραμύνθηκε της «αξιολόγησης», η οποία απώτερο στόχο έχει να συμβάλει στη δημιουργία ενός κράτους που θα υπηρετεί αποτελεσματικότερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ