Κυριακή 3 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι αρμόδιοι απαντούν

Αναφερόμενοι στο δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας σας της 27-5-01 με τίτλο «Μας εμπαίζει η ΔΕΗ με το φράγμα», που αφορά την κατασκευή του Φράγματος Παπαδιάς στη Φλώρινα, θέλουμε να σας πληροφορήσουμε τα ακόλουθα:

Η ΔΕΗ ενέκρινε την κατακύρωση του διαγωνισμού για την εκτέλεση του Εργου, «Υδρευση ΑΗΣ Μελίτης - Φράγμα Παπαδιάς» στον πρώτο μειοδότη, εταιρία «Οδών και Οδοστρωμάτων». Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί αμέσως μετά την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων του Εργου και την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσκτησης υπέρ της ΔΕΗ των απαραίτητων εκτάσεων.

Εν τω μεταξύ ήδη ξεκίνησαν εργασίες που αφορούν κυρίως στην κατασκευή υπόγειου Αγωγού Μεταφοράς νερού προς τον ΑΗΣ Μελίτης από υπάρχουσες υδρογεωτρήσεις στην περιοχή. Οι εργασίες αυτές δεν επηρεάζουν το περιβάλλον και εντάσσονται στο σύνολο των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων (Φράγμα - Αγωγός κλπ), που προβλέπονται από την προς υπογραφή Σύμβαση. Κατόπιν αυτών είναι σαφές ότι η κατασκευή του Φράγματος Παπαδιάς, θεωρείται δεδομένη και θα ολοκληρωθεί μέσα στο συμβατικό χρόνο.

Τέλος η μακρόχρονη εμπειρία της αρμόδιας Διεύθυνσης Ανάπτυξης Υδροηλεκτρικών Εργων της ΔΕΗ στην επίβλεψη παρόμοιων και μεγαλύτερων Εργων, εγγυάται και εξασφαλίζει απολύτως, όπως μέχρι σήμερα έχει συμβεί, την πλήρη ασφάλεια και την τέλεια ποιότητα της κατασκευής του Φράγματος.


Με εκτίμηση
Κ. ΠΑΝΕΤΑΣ
Γενικός διευθυντής της ΔΕΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ