Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απεργία «στα χαρτιά»

Η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε - με αιχμή την «αξιολόγηση» - «24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία στις 2 Οκτωβρίου 2014 με συγκέντρωση έξω απ' το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι, των εργαζομένων όλων των νοσοκομείων της χώρας».

Πρόκειται για απεργία «στα χαρτιά» καθώς δεν συνεδρίασε καν η Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΠΟΕΔΗΝ για να συζητήσει το θέμα, να πάρει αποφάσεις και - το σπουδαιότερο - να οργανώσει αυτόν τον αγώνα. Η απόφαση, όπως καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, πάρθηκε μετά από τηλεφωνικές συνεννοήσεις και ανακοινώθηκε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ο αγώνας των υγειονομικών ενάντια στην «αξιολόγηση» μπορεί να είναι αποτελεσματικός όταν αποφασίζεται και σχεδιάζεται απ' τα ίδια τα σωματεία με την ενεργό μαζική συμμετοχή στις αποφάσεις και στην περιφρούρηση των κινητοποιήσεων. Και πρέπει να συμπορεύεται με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τέτοιους, όμως, αγώνες δεν θέλει και δεν μπορεί να οργανώσει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, όπου την πλειοψηφία έχουν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της συναίνεσης, της μοιρολατρίας και της υποταγής...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ