Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΚΑΡΙΑ
Αναβλήθηκε η δίκη για το ακτοπλοϊκό

Αναβολή για τις 15 Νοέμβρη πήρε χτες η δίκη των 7 διωκόμενων, μεταξύ των οποίων συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, εκλεγμένος δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ικαρίας και άλλοι αγωνιστές που κατηγορούνται επί της ουσίας επειδή συμμετείχαν το φθινόπωρο του 2011 σε κινητοποιήσεις για τη βελτίωση των συγκοινωνιών και της ζωής των κατοίκων των νησιών, γενικότερα. Η κατηγορία αφορά στην παρακώλυση συγκοινωνιών. Να υπενθυμίσουμε ότι οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας αφορούσαν στην υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τη δρομολόγηση τότε του υπέργηρου πλοίου «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» που παρουσίαζε προβλήματα, είχε μόνιμη κλίση κ.ά.

Το πρόβλημα από τότε όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά η συγκοινωνία έγινε και «είδος εν ανεπαρκεία» (μείωση δρομολογίων, καθυστερήσεις, αραιά δρομολόγια κ.ά.). Σε πρόσφατο μάλιστα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας για το πρόβλημα της σύνδεσης της Ικαρίας με τη βόρεια Ελλάδα όσο και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αναδείχτηκε, για ακόμη μια φορά, το αίτημα οι συγκοινωνίες να αντιμετωπισθούν ως κοινωνικό αγαθό, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο Εθνικό Φορέα Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Τονίστηκε η ανάγκη τροποποίησης του δρομολογίου του πλοίου «Νήσος Μύκονος», που χρηματοδοτεί η σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας του υπουργείου, στη δρομολογιακή γραμμή για τη Βόρεια Ελλάδα, ώστε να προσεγγίζει στα νησιά της Ικαρίας (με εκ περιτροπής προσέγγιση και στα δυο λιμάνια) και των Φούρνων.

Την αγωνιστική συμπαράσταση στους διωκόμενους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στους εκλεγμένους, δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ικαρίας εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σάμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ