Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Ψάχνει τρόπο να υπάρξει στο αστικό πολιτικό σκηνικό

Εν μέσω σεναρίων ότι η προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει σε σημείο πρότασης φιλοξενίας των στελεχών της στα ψηφοδέλτιά του, αρχίζει την Πέμπτη το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, που αναμένεται να επικυρώσει τη στροφή της σε ό,τι αφορά τις συμμαχίες μέσω των οποίων θα επιδιώξει την αναπαραγωγή της ύπαρξής της στο αστικό πολιτικό σκηνικό.

Ο Φ. Κουβέλης σε συνέντευξή του στη «Real News» παρέπεμψε τα πάντα στους συνέδρους. «Αυτοί θα κρίνουν πού λαθέψαμε, αυτοί θα αποφασίσουν για την πολιτική των συμμαχιών, αυτοί θα πουν από ποια θέση θεωρούν πως πρέπει ο καθένας μας να δώσει τη μάχη», είπε, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι θέλει να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία. Επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργούν σενάρια όπως το παραπάνω, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ισχυρίστηκε ότι «η Δημοκρατική Αριστερά ούτε θα διαλυθεί ούτε θα διαχυθεί σε άλλα κόμματα, θα ανασυγκροτηθεί και θα συμβάλει με τις δυνάμεις της στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου, που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου».

Απ' αυτή την προοπτική δεν απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ, εφόσον, όπως είπε, «απεγκλωβιστεί από τις ασκούμενες πολιτικές που σήμερα συνυπηρετεί». Σαφέστατα ενέταξε τον ΣΥΡΙΖΑ, επικροτώντας για πολλοστή φορά τη «μετατόπιση σε θέσεις ρεαλιστικές, θέσεις μετριοπαθέστερες από το παρελθόν», αν και δεν παρέλειψε να τον καλέσει να αποτινάξει και τα τελευταία ψήγματα δημαγωγίας απ' τη ρητορική του.

«Για μας, μοναδικό εργαλείο για τη συγκρότηση κυβερνήσεων συνεργασίας παραμένει η δυνατότητα ή μη σύναψης προγραμματικών συμφωνιών. Σ' αυτό το πλαίσιο και στην προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης, που παραμένει ο διακηρυγμένος στόχος μας, θα αναζητήσουμε συμπτώσεις με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, τις συλλογικότητες της πολιτικής οικολογίας και τη ριζοσπαστική αριστερά», ανέφερε σχετικά ο Φ. Κουβέλης.

Ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χρ. Μαχαίρας, μιλώντας χτες στον ρ/σ «Βήμα», υποστήριξε τη χρησιμότητα της ΔΗΜΑΡ στο υπό αναμόρφωση αστικό πολιτικό σύστημα, λέγοντας ότι η ΔΗΜΑΡ «θα σταθεί στα πόδια της, όχι γιατί το λέει η ίδια, αλλά γιατί η πολιτική ζωή του τόπου έχει ανάγκη μια αριστερή δύναμη, που θα βάλει με υπευθυνότητα, μέτρο και αποφασιστικότητα τη σφραγίδα της στην πολιτική αλλαγή».

Την κοινή κάθοδο με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση. Για την άποψή της αυτή επικρίθηκε από στελέχη του κόμματος που την κάλεσαν να εκφραστεί στο συνέδριο κι όχι στα τηλεπαράθυρα, για να τους απαντήσει «περίμενα υπομονετικά το συνέδριο του κόμματος, διατύπωσα με σαφήνεια την άποψή μου στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του Πειραιά στην οποία ανήκω και μετά δέχθηκα να μιλήσω για την πρότασή μου δημόσια. Μαθήματα κομματικής δεοντολογίας δεν δέχομαι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ