Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΥΓΕΙΑ
Ο

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Το θέμα των επαναλαμβανόμενων καθυστερήσεων στις πληρωμές των δεδουλευμένων των εργαζομένων στις εργολαβίες των Ορυχείων και των ΑΗΣ φέρνει στο προσκήνιο, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας. Το ΣΕΕΕΝ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες, με μισθούς πείνας, με έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας δεν πρέπει να περιμένουν ούτε λεπτό την πληρωμή τους και καλεί τους εργαζόμενους στις εργολαβίες, αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων σε οργανωμένο αγώνα ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σε 4ωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.) προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στο κέντρο αποκατάστασης «Διάπλαση ΑΕ» στην Καλαμάτα. Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων 5 μηνών, των υπερωριών και υπερεργασιών που τους οφείλονται, το σταμάτημα των απολύσεων και την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

ΙΣΑ: Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών καταγγέλλει την ηγεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), επειδή αποκλείει απ' τις επικείμενες εκλογές τους γιατρούς που αδυνατούν να καταβάλουν τις συνδρομές τους μέχρι τις 26 Σεπτέμβρη. Οι εκλογές στον ΙΣΑ θα γίνουν στις 12-13 Οκτώβρη. Αφορούν στην ανάδειξη 17 μελών του ΔΣ, 30 αντιπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και την εκλογή Πειθαρχικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

ΛΑΡΙΣΑ: Το ΕΚ Λάρισας καταγγέλλει το πολυκατάστημα «Λερόυ Μερλίν», το οποίο έχει επιβάλει μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων και παράλληλα προχωρά σε απολύσεις, με στόχο να απαλλαγεί από τους παλιούς και να προσλάβει νέους με τους άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ μεικτά και να τους φοβίσει. Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο των Εμποροϋπαλλήλων και ενωμένοι να αντιπαλέψουν την επιθετικότητα της εργοδοσίας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Στο δρόμο βρέθηκαν 44 εργαζόμενοι με μπλοκάκι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης μετά την άρνηση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει τα εντάλματα πληρωμών τους για το μήνα Αύγουστο. Οι 44 εργαζόμενοι δουλεύουν πάνω από δεκαετία στο Νοσοκομείο με τη συγκεκριμένη σχέση εργασίας, για 300 ευρώ το μήνα. Με αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα με το οποίο απαιτεί να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους, εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας - ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των ασθενών.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την καταβολή απλήρωτων εφημεριών 7 και πλέον μηνών, αλλά και την κάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό. Την Πέμπτη, μέρα της 24ωρης πανυγειονομικής απεργίας, θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πύλη του νοσοκομείου. Σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο, καλεί το ΠΑΜΕ Υγείας. Αλληλεγγύη εκφράζουν οι Λαϊκές Επιτροπές Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ